Hipermarketul Cora, amendat cu 30.000 de lei pentru "evaporarea" produselor expirate


Inspectorii de la Protectia Consumatorilor Cluj au amendat hipermarketul Cora cu 30.000 de lei, amenda maxima, dupa ce angajatii au fost prinsi in flagrant in timp ce ambalau produse suspecte a fi expirate.

"Am descoperit astazi, in sala unde sunt ambalate produse din carne, caserole in care au fost produse expirate, dar nu am mai gasit carnea. Langa acestea erau angajati de la CORA care ambalau carne, desi nu au acest drept, nefiind avizati", a declarat seful Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) Cluj.

Reprezentantii CORA nu au putut dovedi ce s-a intamplat cu produsele din carne expirate, acestea nefiind in sala frigorifica. "Intr-un tomberon am gasit caserole fara carne, pe care le-am fotografiat in cursul zilei de luni pe raft. Aceste produse expirau astazi, dar in incaperea Protanului (n.red. firma care distruge carnea expirata) nu erau, desi acolo trebuiau stocate produsele expirate", a mai explicat Mircea Radu.

Inspectorii CJPC Cluj au gasit caserole goale, existand suspiciuni ca circa 50 de kilograme de carne, care a expirat, a fost repusa in consum.

 

Pentru aceste nereguli a fost aplicata amenda de 30.000 de lei, maximul permis de lege.

 

Reprezentantii CJPC Cluj cer ca in acest caz sa se implice si Directia Sanitar Veterinara (DVS) Cluj pentru a fi luate probe din produsele existente pe raft si pentru a se sti daca acestea sunt optime pentru consum.

 

Supermarketul Billa Central, amendat cu 30.000 de lei pentru marfa expirata si reetichetata

Comentarii Facebook