La ce e bună o ladă frigorifică și de ce te poate ajuta să ai una acasă (P)


Celebrul proverb despre omul gospodar care își face vara sanie, iar iarna, car, se poate aplica, cu succes, și asupra altor aspecte ale vieții de zi cu zi. Frigiderele, congelatoarele, combinele frigorifice și lăzile frigorifice se cumpără cu preponderență vara, când canicula ne face să decidem să schimbam vechile aparate electrocasnice mai abitir decât iarna. Totuși, de multe ori prețurile cele mai bune la acest tip de produse le găsim în „extra-sezon”, adică în lunile de iarnă sa chiar început de primăvară.

Să-ți schimbi aparatele frigorifice din casă cu unele mai noi e mereu o idee bună. Motivul? Avansul tehnologic a făcut ca noile aparate de răcire a alimentelor să consume tot mai puțin. Și acest lucru e un aspect important. 19% din consumul de energie electrică din casele noastre este datorat păstrării alimentelor la frigider sau congelator. 

În orice casă, de exemplu, ar trebui să existe pe lângă frigider și un congelator. Majoritatea avem o combină frigorifică, care sunt jumătate frigidere și jumătate congelatoare. Sau, dacă nu chiar jumătate, cel puțin o treime congelatoare. Dar e suficient acel spațiu de depozitare a alimentelor?

Specialiștii susțin că în fiecare casă ar trebui să existe o capacitate de 50 de litri de spațiu de congelat alimentele per persoană, dacă locuiești în zone urbane, ușor de aprovizionat, dar capacitatea ar trebui să fie mai mare în caz contrar. 

Pandemia de coronavirus și perioadele de lockdown ne-au arătat ce important este să fim bine aprovizionați cu alimente la congelator, pentru a reduce cât mai puțin riscurile mersului des la cumpărături. În plus, să te aprovizionezi cu alimente pe termen lung te ajută și să faci economii financiare, întrucât știm cu toții că, de fiecare dată când intrăm într-un supermarket, cumpărăm și o mulțime de produse de care nu avem neapărată nevoie, iar astfel sumele cheltuite depășesc planificările de acasă.

LADA frigorifică eMAG

De aceea, un congelator, vertical sau orizontal, este vital într-o casă, mai ales dacă familia care locuiește acolo este una destul de numeroasă. 

Lada frigorifică, de exemplu, este gândită pentru cei care nu au suficient spațiu în congelatorul frigiderului sau combinei frigorifice pentru alimentele congelate. 

Congelatoarele orizontale sau lăzile frigorifice au transformat modul în care oamenii păstrează produsele alimentare. Produsele proaspete, cum ar fi carnea roșie și albă, sau produsele comestibile congelate necesită un tratament special pentru a putea fi consumate după o perioadă lungă de timp și temperatura este esențială. O ladă frigorifică oferă posibilitatea conservării alimentelor pentru o perioadă mai lungă de timp, datorită faptului că reduce temperatura de depozitare dincolo de - 18º. Procesul de congelare a alimentelor este esențial pentru a suspenda activitatea bacteriană a oricărui produs comestibil și, astfel, pentru a preveni descompunerea sau modificarea proprietăților sale.

Spre deosebire de un congelator vertical, unul orizontal - ladă frigorifică - permite mai puțin pierdere de temperatură la interior, deci nu e nevoie să „muncească” suplimentar pentru a readuce temperatura de la interior la cea ideală. Așadar, consumul este mai mic.


Comentarii Facebook