Premieră la Ministerul Economiei! Românii pot vedea acum on line toate contractele încheiate cu statul


Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat joi lansarea unei platforme online, pe care oamenii pot vedea toate contractele încheiate între Ministerul Economiei și statul român.

Transparență totală în Ministerul Economiei

În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii”, a anunțat ministrul Năsui pe Facebook.

Persoanele interesate pot accesa platforma ministerului pentru a afla detalii despre contractele încheiate:

Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică, în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fi ușor de găsit pentru oricine este interesat. Contribuabilii români plătesc taxe și impozite în România și încă mari ( avem cea mai mare povară fiscală pe salariile mici din UE). Este normal să știe nu doar marile direcții în care merg banii lor, ci și concret la cine și pe ce s-au dus”, a explicat ministrul.

Acesta a subliniat că transparența nu se va opri după lansarea platformei:

Nu ne oprim aici. De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în aceasta platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeți dacă se verifică.

Claudiu Năsui a spus că nu a venit în minister pentru a-și face prieteni, ci pentru a sprijini mediul de afaceri autentic „care nu există doar grație contractelor cu statul și să opresc căpușarea banului public”.

Oamenii sunt invitați să vină cu soluții

Cu mai multă transparență, fiecare cetățean,  fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele statului și să propună soluții.

Platforma ministerului va fi lansată joi, 18 februarie, și poate fi accesată AICI.


Comentarii Facebook