„Garajele pline de mizerie și șobolani strică zona”. Clujenii care locuiesc în Gheorgheni cer Primăriei noi demolări


Clujenii care locuiesc în Gheorgheni cer Primăriei să demoleze garajele de tablă și să mai facă rost de locuri noi de parcare. Oamenii zic că zona Aleii Detunata este o zonă frumoasă, însă garajele ruginite și pline de șobolani strică aspectul cartierului. 

„Aș dori să știu dacă anul acesta se continuă demolarea garajelor și în zona Aleea Detunata, Parcul Mercur. Este o zonă frumoasă, dar păcat că garajele ruginite și pline de mizerie și șobolani strică zona. S-au făcut sesizări către Primărie să se curețe și arborii, brazii înalți, de doi ani, până în ziua de azi nu s-a făcut nimic în acest sens. Pe Aleea Detunata de când s-au deschis terenurile de fotbal este foarte aglomerat din punct de vedere al traficului și nu se respectă viteza legală, pentru copii și bătrâni este periculos. S-a solicitat să se pună limitatoare de viteză, dar nimic… 

Foarte mulți oameni vin să joace fotbal, nefiind unde să parcheze ocupă locul proprietarilor și nu lasă numere de telefon. Chemi Poliția Locală, proprietarii sau locuitorii zonei care nu au parcări se trezesc cu amenzi și mașinile ridicate… Ceea ce nu e normal. Tot în aceeași zonă, capătul la linia 3, se face piața volanta în fiecare joi, dacă nu eliberează zona de mașini, proprietarii se trezesc cu mașinile ridicate din proprile parcări. Unde să-și ducă mașina să parcheze dacă nu este loc că este plin de garaje și mizerie? 

Cu un an în urmă a luat foc un apartament prin zonă și pompierii nu au putut intra din cauza mașinilor parcate pe alee, fiind joi și era piață. Nu suntem împotriva pieței, dar trebuie găsită o soluție pentru această zonă că și noi ca alții din Cluj plătim impozite și mi se pare incorect și inuman ca sesizările noastre nu sunt băgate în seamă. Sper să se găsească o formă de a curata zona să se facă un trotuar sa se pună limitatoare de viteză cât mai repede posibil”, sesizează o clujeancă.

În anii precedenți, Primăria Cluj-Napoca a trimis somații către sute de proprietari să demoleze garajele din cartiere. În municipiu, în locul miilor de garaje cartier demolate administraţia oraşului ar urma să amenajeze locuri de parcare. Însă ritmul lucrărilor este unul foarte lent. 

Comentarii Facebook