Delonghi trebuia să înceapă producția la Jucu în septembrie. Italienii au fost DUȘI de NAS? - VIDEO

 

Italienii de la Delonghi ar fi trebuit să înceapă producția la Jucu din luna septembrie, conform celor spuse conducere a Consiliului Județean de până în iunie 2012. Noul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că italienii au fost duși de nas.

 

Delonghi e la Jucu. Ei au negociat cu Nokia fost hală, în care Nokia a funcționat. Acolo va funcționa Delonghi. Asta e adevărul. Ministerul Economiei, care le-a promis niște facilități, nu acum, ci acum un an, nu este gata cu acele facilități. Păi ei nu vor veni niciodată din moment ce ceea nimic din ceea ce s-a promis nu s-a întâmplat. 

 

Eu am fost la Ministerul Economiei acum 2 săptămâni și am aflat cu surprindere, fără să pun întrebarea, pe mine mă interesau alte lucruri, că materialul legat de facilitățile pe care le-a promis guvernul României, nu ăsta, celălalt, nu sunt gata. Cred că Boc, dar nu contează.

 

De obicei există facilități care în negociere directă cu guvernul se dau. Credeți că au venit pe ochi frumoși, numai pentru parcul nostru industrial? Și pentru parcul nostru industrial, dar practic există niște facilități. Nu sunt gata documentele și oamenii de la Delonghi stau. Asta a fost discuția legată de Delonghi, care are hala făcută”, a declarat Horea Uioreanu, în cadrul emisiunii Știri de Cluj LIVE. 

 

În paralel, nemții de la Bosch sunt în construcție cu hala. ”Ei au spus că vor finaliza hala în 2013 și vor angaja 400 de oameni”, a spus Uioreanu, care a infirmat anunțul făcut de  fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe că vor fi angajați 1.600 de oameni.

 

În luna aprilie, tot la o emisiune online Știri de Cluj LIVE, vicepresedintele de atunci al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alexandru Coroian, anunța că Delonghi va lansa producția la Jucu din septembrie. 

 

Din septembrie vor fi primii oameni care vor lucra in parcul industrial Tetarom 3, de la Jucu. Au plecat 2.000 de la Nokia si vor fi numai de la cei doi investitori, Bosch si Delonghi, 2.000 de angajari, plus tot ceea ce inseamna colateral. Spre deosebire de Nokia, unde am tinut un parc industrial intreg pentru ei si ii spuneam Nokia Village, în schimb era total blocat, acum avem doi investitori de calibru plus inca alti colaboratori care au incheiat deja contracte cu cei doi mari.

 

Sunt deja contracte ferme incheiate. Nu putem sa le spunem numele pentru ca asa se procedeaza, dar noi nu negociem in genunchi contractele. Vor veni in Tetarom firme ca Rondocarton, o firma din Timisoara colaborator pentru Delonghi, este o firma care este cel mai mare producator de azot lichid la nivel mondial. Vorbim despre 4.000 si 6.000 de locuri de munca, in momentul in care intreaga investitie va ajunge la maturitate, in ani de zile", a explicat Alexandru Coroian.

 

Delonghi lanseaza productia la Jucu din septembrie! Oficialii CJ Cluj anunta 6.000 de locuri de munca VIDEO

Comentarii Facebook