Delonghi lanseaza productia la Jucu din septembrie! Oficialii CJ Cluj anunta 6.000 de locuri de munca VIDEO


Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alexandru Coroian, a dezvaluit la emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, ca Delonghi porneste productia la Jucu din septembrie.

"Din septembrie vor fi primii oameni care vor lucra in parcul industrial Tetarom 3, de la Jucu. Au plecat 2.000 de la Nokia si vor fi numai de la cei doi investitori, Bosch si Delonghi, 2.000 de angajari, plus tot ceea ce inseamna colateral. Spre deosebire de Nokia, unde am tinut un parc industrial intreg pentru ei si ii spuneam Nokia Village in schimb era total blocat, acum avem doi investitori de calibru plus inca alti colaboratori care au incheiat deja contracte cu cei doi mari.

Sunt deja contracte ferme incheiate. Nu putem sa le spunem numele pentru ca asa se procedeaza, dar noi nu negociem in genunchi contractele. Vor veni in Tetarom firme ca Rondocarton, o firma din Timisoara colaborator pentru Delonghi, este o firma care este cel mai mare producator de azot lichid la nivel mondial. Vorbim despre 4.000 si 6.000 de locuri de munca, in momentul in care intreaga investitie va ajunge la maturitate, in ani de zile", a explicat Alexandru Coroian.

Horea Uioreanu, candidatul USL la Consiliul Judetean Cluj, l-a atacat dur, spunand ca Nokia nu pleca daca CJ Cluj isi respecta obligatiile.

"Daca v-ati fi respectat contractele, Nokia nu pleca. Sa va spun de ce era important sa se termine terminalul cargo si soseaua rapida. Toata productia lor din zona Jucului sau cu ce se aprovizionau, se facea din Ungaria. Asta insemna costuri suplimentare. Daca acel terminal cargo de la aeroport se facea, conform strategiei judetului, si COnsiliul Judetean isi respecta obligatiile, cheltuielile firmei Nokia cu transportul marfii si a materiei prime se reduceau si poate ca ar fi optat pentru o reducere a activitatii la Jucu sau o reducere in Ungaria", a spus Uioreanu.

Nokia a disponibilizat la Jucu circa 2.000 de angajati, plus inca 1.300 de persoane care lucrau la firmele care aveau contracte cu finlandezii.

Comentarii Facebook