”De ce vrei apartament la Cluj, dacă poți lucra de oriunde?” - Mai e investiție un apartament în Cluj-Napoca?


Piața imobiliară clujeană a ajuns la un nivel la care nu mai este rentabil să cumperi apartamente pentru investiție, arată experții imobiliari. Tinerii sunt și ei de aceeași părere și cred că mai bine cumperi un apartament în Craiova, Brașov sau Constanța.

Un clujean care lucrează remote crede că mai bine investești 65.000 de euro într-o locuință cu potențial de creștere într-unul dintre orașele de mai sus. 

Și eu lucrez remote in floresti de 5 ani. Te izolezi dar nimic deosebit- mie mi-era lene sa merg din manastur pana la Iulius când eram la corpo și stăteam în Cluj.

Dacă ești NPC-ul („non-player character) care simte ca i se prăbușesc pereții realității în jur dacă nu are oameni prin jur… clar evita Floresti, Baciu, sau orice nu îi  Mănăștur sau zona Iulius.

Altminteri - nu ar trebui sa îți pese, ăștia de vorbiți de distanțe, credeți că Clujul îi metropolă, în realitate în ceea mai mare parte a zilei faci 20 de minute de oriunde pana oriunde + parcare , cu excepția centrului, dar centrul nu-i pentru masina, ascultă ce zice Boc.

În centru mergi doar sa spargi bani, și atât. Și nu îi responsabil social sa spargi bani, sa bei și după sa conduci, deci mulțumește-i împăratului ca ne responsabilizează consumerismul.

Problema ce nu o înțeleg eu îi: de ce vrei apartament aici cumparat dacă poți lucra de oriunde? În Cluj nu există strategie de dezvoltare alta decât unde au băieții proprietăți acolo facem mall sau regenerare urbană. La modul cel mai fundamental boc îi degeaba, orașul face banii din studenți și party.

Dacă nu ești pe ciclul ăla de produs și consum, orașul nu prea îi făcut pentru tine, ce mai zic de prețul premium pe care îl plătești. Acuma clar îi perioada de vândut nu cumpărat.

De fapt ca investiție mai degrabă bagi 65k în ceva frumos, nou, în orașe ca Brașov, Craiova, Constanța - care implicit vor crește cu restul economiei, dar cresc mai sănătos și organic (deși extrem de încet comparativ cu Clujul). Clujul ii doar schema financiară ca alte orașe ”moderne” ce trăiesc din impozite pe economie sezonieră și evenimente. Pica Untold și rămân părinții fără bani de trimis copii la party și nu mai rămâne nimic din bugetul local”, a scris clujeanul pe o rețea de socializare.

Comentarii Facebook