Un apartament în Cluj costă, în medie, cât unul din zona de lux a Bucureștiului. Prețul pe mp este în continuare cel mai mare din țară

Creșterea prețurilor la imobiliare în Cluj nu s-a oprit încă


Creșterea prețurilor la imobiliare în Cluj-Napoca pare să nu se mai oprească. De fiecare dată când cumpărătorii se gândesc că mai mult nu au cum să crească prețurile, pentru că deja sunt comparabile cu cele din țări cu venituri mult mai mari decât România, piața imobiliară din Cluj nu se dezminte și la final de trimestru analizele și statisticile arată o nouă creștere a prețului pe metru pătrat. 

Așa s-a întâmplat și la acest final de trimestru.

2631 euro prețul mediu pe mp în Cluj-Napoca- cât într-o zonă de lux a capitalei

Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, topul orașelor în care sunt cele mai scumpe locuințe este condus de Cluj-Napoca. Proprietarii clujeni cer nici mai mult, nici mai puțin de 2631 euro/mp în medie pentru apartamente, o sumă exorbitantă pentru o locuință în România și care este cu 14% mai mare decât acum doi ani, și cu 4% mai mult față de ultimele trei luni. 

Acesta este prețul mediu cerut de proprietarii clujeni, evident existând și apartamente cu prețuri mai mari sau mici decât cel mediu. 

Mai exact, cu acest preț mediu per trimestru de 2631 euro/mp, apartamentele din Cluj le concurează pe cele din zone din Bucurețti ca Aviatorilor-Kiseleff și Floreasca. Ce-i drept nu le bat pe cele din Herăstrău, unde prețul mediu este de 3000 de euro/mp. 

Bucureștiul are , însă și multe zone în care prețurile sunt mai mici de 1500 euro/mp, ceea ce în Cluj nu găsești în niciun cartier. În Ferentari, Ghencea sau Giurgiului apartamentele pot fi achiziționate la un preț mediu de 1250 euro/mp. 

Indicele imobiliar - IMO Cluj-Napoca:

În Cluj-Napoca vânzarea apartamentelor în luna martie 2024 a avut un preț mediu și mai mare, și anume de 2.704 €/mp, cu o creștere de 1,4% față de luna februarie 2024 și de 10,5% față de luna martie 2023.

Prețul apartamentelor noi în Cluj-Napoca a fost de 2.857 €/mp, cu o creștere de 2,9% față de luna februarie 2024 și de 6,5% față de luna martie 2023.


Comentarii Facebook