Cât trebuie să muncești ca să îți cumperi un apartament în România


Persoanele care doresc să își achiziționeze un apartament au parte de vești bune. Acum, durata în care se poate achita o locuință a scăzut substanțial.

Conform unei analize de specialitate, achiziționarea unui apartament cu două camere, cu o suprafață de 50 metri pătrați, este mult mai accesibilă pentru români.

"Programul Prima Casă şi reducerile succesive ale dobânzii de politică monetară efectuate de către Banca Naţională au rezultat într-o ieftinire a creditelor ipotecare în lei, astfel că în prezent există oferte de împrumut cu o dobândă apropiată de cea oferită prin programul Prima Casă. Astfel, cumpărarea unei locuinţe noi este acum de trei ori mai accesibilă decât în perioada de boom economic, datorită scăderii preţurilor de vânzare şi creşterii salariului mediu net", se arată în analiza citată de Economica.net.

Astfel, dacă în 2008, în plin boom economic, achiziţionarea unei locuinţe noi cu o suprafaţă de 50 metri pătraţi necesita aproape 33 de ani, acum durează doar 10,8 ani, ţinând cont de salariul mediu net, de cursul de schimb leu/euro şi de preţul mediu pe metru pătrat.

Comentarii Facebook