Miercuri 6 Iulie

Alunecări de teren pe șantierul Nădășelu - Zimbor, din Autostrada Transilvania. Studiile se fac cam degeaba - FOTO


Lucrările de pe tronsonul Nădășelu - Zimbor, din cadrul Autostrăzii Transilvania, sunt blocate din cauza unor alunecări de teren. 

Déjà-vu pe #AutostradaTransilvania între Nădășelu și Zimbor: o alunecare masivă la km 11+300 și numeroase zone cu sol instabil care au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori - Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo de Suplacu de Barcău spre graniță și Maltauro căruia i s-a reziliat contractul înainte de a pune o cupă de excavator în teren după ce a cerut costuri suplimentare imense”, transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Actualul antreprenor general, UMB, în ciuda mobilizării excepționale, nu scapă de problemele majore de consolidare, iar execuția în aceste zone cu instabilitate este fie blocată (ca în cazul alunecării despre care vă vorbim astăzi), fie înregistrează întârzieri și, desigur, costuri în plus.

Deși constructorul actual depune toate eforturile pentru consolidarea versanților, soluțiile aplicate până acum nu par a avea rezultate favorabile. Experți desemnați de UMB și de CNAIR caută împreună soluții, luându-se în calcul inclusiv schimbarea traseului.

Întrebarea este de ce aceste probleme nu sunt evidențiate în studiile de sol, care se fac, și constructorii sunt luați în permanență pe nepregătite?

Comentarii Facebook