10 pasi de urmat pentru a fi perfecte la plaja!

Daca vreti sa aratati grozav pe malul marii, in gradina sau la strand trebuie sa incepeti sa va pregatiti de pe acum. Cele doua-trei kilograme in plus pe care le-ati pus peste iarna trebuie sa le dati repede jos, iar pielea trebuie pregatita pentru intalnirea cu soarele.

 

Pasul nr 1

 

Primul pas pe care trebuie sa il faceti, si cu siguranta cel mai important, este sa dati jos kilogramele nedorite. Daca nu obisnuiti sa faceti sport, incercati macar acum din dorinta de a nu va simti prost atunci cand hainele nu mai pot sa acopere totul. Pentru a slabi cel putin 2 kilograme in doua saptamani faceti sport cel putin o ora pe zi. Daca nu aveti timp, impartiti in doua timpul: o jumatate de ora dimineata si o jumatate de ora seara. Jogging, fitness, tae bo, oricare este bun! Important este sa va miscati. Incepeti primele 2-3 zile cu cate 10-15 minute, pentru ca altfel veti renunta repede. Consumati cereale integrale cu lapte dimineata si pe cat posibil si seara. Beti cat mai multe apa plata, consumati intre mese fructe, iar la mesele principale gratar, peste si legume.

 

Pasul nr 2

 

Nu mai consumati niciun fel de bauturi carbogazoase

 

 

Pasul nr 3

 

Daca aveti celulita, se va ameliora de la miscare, dar trebuie sa o ajutati si cu niste creme speciale anticelulitice. Pe piata exista diverse produse, pentru majoritatea fiind nevoie de 28 de zile pentru ca efectele sa fie vizibile. Exista si unele cu efecte dupa 10 zile, totul depinde de bugetul de care dispuneti. Preturile variaza intre 22-24 lei si 150 de lei. Niciuna nu va avea, insa, efecte vizibile, daca nu renuntati la mancaruri grase, nu va hidratati cum trebuie si nu faceti miscare!

 

Pasul nr 4

 

Pentru ca pielea sa fie mai fina si ca sa aveti rezultate mai bune ale cremelor anticelulitice exfoliati-va pielea pe tot corpul de doua ori pe saptamana. Folositi creme speciale, imediat dupa dus. Nu folositi si pe fata cremele exfoliante pentru corp, intrucat sunt prea dure. Pentru fata exista creme speciale exfoliante, pe care nu este , insa, recomandat sa le folositi chiar in ziua in care mergeti la plaja, intrucat exista riscul sa va apara pete.

 

Pasul nr 5

 

Dupa dus, inainte de a merge la plaja folositi o lotiune hidratanta. Pielea are neaparata nevoie de hidratare atunci cand este expusa razelor solare.

 

Pasul 6

 

Pe plaja, folositi totdeauna creme cu factor de protectie, in functie de tipul de ten (pielea mai inchisa are nevoie de factor de protectie mai mic, iar cea mai deschisa de lotiuni cu factor de protectie mai mare). Indiferent de tipul de ten, insa, in primele zile de expunere la soare folositi lotiuni cu factor de protectie mai mare.

 

Pasul 7

 

Daca vreti sa aveti un aer de vara, dar nu aveti timp sa mergeti la plaja, folositi creme autobronzante. Regula este aceeasi: cele pentru corp nu sunt bune si pentru fata, chiar daca pe unele scrie asa. Lotiunile pentru corp au o textura mult mai densa, in timp ce cele pentru fata sunt mai soft. Pentru un bronz cat mai uniform, pielea trebuie exfoliata mai intai, iar crema trebuie intinsa cat mai bine si cat mai repede. Nu uitati sa va spalati pe maini imediat ce terminati, intrucat altfel veti ramane cu palmele patate. 

 

Pasul 8

 

Nu neglijati pedichiura, pentru ca efectul nu va fi deloc unul dorit daca veti aparea cu niste picioare neingrijite.

 

Pasul 9

 

Chiar daca printre vedete parul in diferite zone poate fi o moda, e mai bine sa renuntati smocuri. Epilatul da rezultate mult mai bune, vizual vorbind, decat orice moda care ar dicta ca parul trebuie sa ramana peste tot acolo nude l-a lasat natura.

 

Pasul 10

 

Aveti grija de podoaba capilara! Folositi sampoane si balsamuri hidratante, intrucat soarele  usuca parul foarte tare.  Nu il vopsiti inainte de a merge la mare, pentru ca o veti face degeaba. Vopsiti-l cand va intoarceti, iar la mare purtati o palarie pe cap, ori de cate ori stati pe plaja sau va plimbati prin soare.

 

 

 

Comentarii Facebook