Cineastul Win Wenders, invitat special la TIFF 2010


Regizorul, scenaristul si producatorul german, Wim Wenders, este invitatul special la festivalul International de Film Transilvania din 2010.

Wenders este presedintele Academiei de Film Europene din 1996 si a primit pana acum peste 45 de distinctii la festivaluri de film internationale.

 

De remarcat sunt Palme d'Or pentru filmul "Paris, Texas", in 1984, Leul de Aur de la Festivalul de la Venetia pentru pelicula "Starea lucrurilor", in 1982, premiul BAFTA, cu filul "Paris, Texas", tot in 1984 si premiul Academiei de Film Europene in 1988 cu filmul "Wings of Desire".

Win Wenders a fost nominalizat la premiul Oscar cu filmul "Buena Vista Social Club", in 1999.

Cineastul lucreaza acum la primul sau film 3D, "Pina", si la TIFF spectatorii romani vor putea viziona trei dintre cele 50 de productii pe care le-a semnat.

Este vorba despre filmele: "Don't Come Knocking", din 2005, film selectionat la Cannes si castigator al premiului Academiei de Film Europene, "Until the End of The World", din 1991, un film SF, si documentarul "Nick's Film", din 1980.

Wim Wenders nu este o figura la fel de cunoscuta ca ceilalti invitati speciali de la TIF din ultimii ani, lista pe care au fost pana acum Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Vanessa Redgrave, Nicolas Roeg si Lukas Moodysson.

Comentarii Facebook