Workshop gratuit pentru dirijorii de cor, la Cluj. Cum se poate face înscrierea


O echipă de formatori din cadrul Cantus Mundi organizează, în perioada 10-12 martie, va susține la Cluj-Napoca primul modul dintr-o sesiune amplă de pregătire pentru dirijori corali, aflată în desfășurare la nivel național.

Workshop-ul va fi prezentat de Anna Ungureanu, Dirijorul Principal al Corului Național de Cameră "Madrigal-Marin Constantin”, de Angelica Baciu și Simona Haideu, membre ale celebrului ansamblu coral, alături de Crina Țurcanu, Consilier Artistic al Programului Național Cantus Mundi.

Potrivit organizatorilor, cursul oferă tuturor participanților noțiunile de bază pentru dirijat coral și cunoștințele pentru înființarea și coordonarea unui cor. De la informații despre anatomia umană, aparatul fonator, exerciții tehnice, vocalize, până la teorie muzicală, practică dirijorală, noțiuni care țin de interpretare, stil muzical și psihologia copilului, sesiunile de formare oferite de echipele Cantus Mundi pun bazele unei adevărate revoluții muzicale în domeniul cântului coral - toate acestea, la inițiativa dirijorului Ion Marin.

Workshop-ul de la Cluj se va desfășura în incinta Colegiului de Muzică “Sigismund Toduță”. Participarea este gratuită, în baza completării online a formularului de înscriere, disponibil AICI, cu minim 2 zile înainte de data cursului.

Simultan cu evenimentul de la Cluj are loc și workshop-ul de la Focșani. Sesiuni de formare similare vor fi disponibile și publicului din Constanța și Râmnicu Sărat (17-18 martie), Baia Mare și Drobeta Turnu Severin (24-25 martie) și Arad (5-6 mai). Diploma oferită fiecărui participant la sfârșitul workshop-ului este atât un act util pentru profesie, cât și o amintire prețioasă. Interacțiunea continuă, apoi, pe platforma Cantus Mundi, care poate fi accesată la www.cantusmundi.com, iar cei înscriși beneficiază de o bază extinsă de partituri on-line, precum și de facilități disponibile exclusiv dirijorilor de cor.

Comentarii Facebook