VIDEO si FOTO - Cei 13 luptatori anticomunisti sunt cautati in beciul de la Palatul Copiilor, in care functiona Securitatea. VEZI totul AICI!


Cautarea celor 13 luptatori anticomunisti care se presupune ca au fost omorati si ziditi in beciul cladirii in care functioneaza acum Palatul Copiilor a inceput astazi. La operatiune participa procurori militari, politisti, istorici si un arheololog.

La ora 10.30, echipa a coborat in beciul cladirii, unde in 1950 functiona Securitatea. A fost data jos tencuiala pentru a fi identificata intrarea in incaperea unde ar fi fost ziditi cei 13 luptatori.

"Din marturiile unor fosti detinuti  politici, din informatiile transmise si perpetuate in timp de catre unele persoane care au lucrat in cladirea fostei Securitati, se sustine ipoteza ca cadavrele a 13 persoane, ucise in arestul Securitatii la inceputul lunii aprilie 1950, au fost depuse intr-o incapere aflata in subsolul cladirii a carei intrare a fost inchisa dupa aceea cu zidarie", a declarat istoricul Marius Oprea.

In cazul in care informatiile se adeveresc si ramasitele celor 13 persoane vor fi gasite, cercetarile vor fi continuate de procurorii militari care vor trebui sa ii identifice pe autorii acestui macel.

 

 

Povestea celor 13 luptatori o puteti citi AICI!

Comentarii Facebook