Un clujean și-a rupt coloana, după ce a căzut într-o gură de canal lăsată nesemnalizată

 

Un clujean a căzut într-un canal adânc de 2 metri, lăsat nesemnalizată. A reușit să iasă de unul singur, dar ajuns acasă a căzut la pat, grav bolnav. 

 

Mama lui Vasile Olaru, Virginia, povestește că l-a văzut pe fiul său în timp ce a intrat în casă. ”Mergea greu de tot. Mi-a spus că a căzut în canal, dar nu m-am gândit că e așa de grav. A doua zi, dimineața m-a rugat să chem asistentul medical din sat, că nu se simte foarte bine și că nu poate respira. Când l-a văzut în ce hal este, asistentul a chemat de urgență salvarea și l-au dus la spital. De atunci, stă numai la pat”, povestește femeia

 

Diagnosticul pus a fost de triplă fractură de coloană vertebrală, dublă fractură de bazin, nouă coaste rupte, cu deplasare și perforare a pleurei plămânilor etc.

 

Vasile Olaru a fost operat de urgență și a stat trei zile în comă indusă și alte zece zile la terapie intensivă, după care alte 14 zile internat în spital, sub supraveghere medicală.

 

Vasile Olaru este îngrijit de fratele lui, Silviu. Un apropiat al familiei Olaru a povesti în ce stare este victima. ”Nu vă pot spune cât de grav este. De umblat, nu poate umbla și stă doar întins pe pat. Abia peste șase săptămâni vom ști dacă mai poate să umble vreodată. Până atunci nu putem să îl mișcăm deloc din cauza operațiilor de la coloană și de la bazin. În coloană, are mai multe șuruburi de fixare a inelelor vertebrale. A fost operat. Are nevoie permanentă de un om care să îl asiste pentru a-și putea face necesitățile, pentru a-l putea spăla etc. La un moment dat, a fost la control și fratele lui a sunat la 112 și cu targa și cu scripeți speciali. L-au luat din pat și l-au dus la spital iar apoi înapoi acasă. Este în stare foarte gravă”, spune apropiatul familiei. 

 

Canalul a fost acoperit între timp de muncitori.

 

Familia Olaru încă nu a făcut niciun fel de plângere împotriva companiei care execută lucrările de canalizare în Dezmir, scrie Ziar de Apahida.

 

Mama lui Vasile Olaru spune că gurile de canal nu erau semnalizate și nici asigurate, în vreun fel, fapt ce atrage după sine vinovăția. Familia Olaru a fotorafiat canalele nesecurizate pentru a avea dovezi. 

 

Reprezentantul Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru, a declarat pentru Știri de Cluj că se lucrează în zonă la extinderea canalizării din Dezmir, pe fonduri europene, dar de către firme independente. ”Nu am primit nicio sesizare despre un astfel de incident. Sunt firme care lucrează în Apahida, Sânnicoara și Dezmir”, a spus Croitoru.

 

Incidentul s-a produs acum o lună pe strada Teilor, din Dezmir. Contractorul nostru ne-a spus că un bărbat a căzut într-un canal semnalizat, a ieșit pe picioarele lui și de atunci nu se mai știe nimic. Se pare că bărbatul era și sub influenta băuturilor alcoolice. Nu ne-a depus nicio plângere până acum”, ne-a spus Lucian Croitoru.

Comentarii Facebook