Studentii medicinisti din Cluj Napoca au oferit consultatii gratuite in Apahida

    
Organizatia Studentilor Medicinisti din Cluj Napoca a oferit, duminica, 12 decembrie, consultatii gratuite in Apahida.

Viitorii medici au masurat tensiunea arteriala, glicemia, au oferit consultatii oftalmologice si privind greutatea.

"Echipa OSM Cluj-Napoca a derulat in Apahida un screening in cadrul caruia au fost consultati 75 de sateni, majoritatea trecuti de 60 de ani. Acesta a inclus masurarea tensiunii arteriale, a glicemiei, calcularea indicelui de masa corporala, inregistrarea si interpretarea electrocardiogramei, examinarea fundului de ochi. Cele mai frecvente boli identificate au fost obezitatea, hipertensiunea arteriala si gastritele", a declarat Ioana Abrudan, coordonatorul campaniei.

Studentii medicinisti au facut si un screening in randul populatiei si au constatat ca cele mai frecvente boli din comuna sunt hipertensiunea arteriala, obezitatea si gastritele.

"Oamenii nu se duc la doctor decat cand durerea devine insuportabila si nu isi respecta tratamentele medicale pe care le primesc. Unii sustin ca nu avut timp sau bani, iar altii nu se duc la medic de teama", a mai sous Ioana Abrudan.

La actiune au participat 27 de studenti medicinisti, iar proiectul a fost sustinut de Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" si a beneficiat de sprijinul dispensarului medical Apahida.

Comentarii Facebook