Salvati Parcul Feroviarilor! 50 de tineri au protestat in fata portii si au cerut ca Parcul sa nu fie defrisat! - VIDEO si FOTO


Circa 50 de tineri, membri ai unor organizatii civice, au protestat astazi in fata Parcului Feroviarilor. Ei ii cer lui Aprad Paszkany sa nu mai taie copacii si sa permita accesul publicului in parc.

Protestul a inceput la ora 13.00 si toti participantii au primit cate un sticker pe care au scris mesaje si le-au lipit apoi pe un panou de pe poarta parcului.

In semn de protest fata de interdictia de a intra in parc si de a folosi terenurile de sport, protestatarii au "incins" o miuta in strada, blocand timp de cateva minute traficul.

Dupa circa o jumatate de ora de la inceperea protestelor, la fata locului si-au facut aparitia si cateva echipaje de politie. Unul dintre protestatari a fost legitimat pentru ca a trecut "ilegal" strada.

Comisarul Ioan Calugar, seful Sectiei 2 Politie, a declarat ca "tanarul a fost legitimat pentru ca a trecut strada neregulamentar, dar ca nu a fost amendat, ci numai avertizat".

In momentul in care a fost "luat la rost" de catre protestatari si intrebat de ce nu li se permite accesul in parc, comisarul Calugar a replicat "trebuie sa ma documentez sa vad daca acest parc este proprietate publica sau nu. Daca vreti puteti depune o plangere".

Protestul s-a incheiat in jurul orei 14.20. Organizatorii miscarii, Grupul pentru Actiune Sociala, au declarat ca astfel de actiuni vor continua.

 

Protestatarii il acuza pe Arpad Paszkany, patronul echipei CFR Cluj, care detine in administrare Parcul Feroviarilor, ca vrea sa taie toti copacii si sa transformelocul intr-o baza de antrenament pentru echipa sa.

 

Citeste si...

Paszkany este acuzat ca a ordonat taierea arborilor din Parcul Feroviarilor!

Iuliu Muresan si Sorin Apostu se contrazic in scandalul "Parcul Feroviarilor": Facem lucrari de igienizare!

Comentarii Facebook