Iuliu Muresan si Sorin Apostu se contrazic in scandalul "Parcul Feroviarilor": Facem lucrari de igienizare!


Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat ca in Parcul Feroviarilor sunt facute lucrari de renovare si ca nu se incearca distrugerea parcului.

"CFR 1907 Cluj a facut o cerere de reamenajare a parcului, de igienizare a zonei si a vegetatiei, cu fonduri proprii. In urma solicitarii noastre catre Primaria Cluj, s-a eliberat un certificat de urbanism. Incepand cu anul trecut, s-a demarat un proces de curatare si igienizare, in urma caruia s-au transportat tone de resturi vegetale, gunoaie, moloz etc.
Dupa o investitie din fonduri proprii apartinand CFR 1907 Cluj de peste 2 milioane de euro, parcul feroviarilor isi va recapata functiunea de parc, refacandu-se imprejmuirea, terenurile de fotbal pe zgura si pe gazon care existau, terenurile de tenis, patinoarul natural, locurile de joaca pentru copii, fantana arteziana, aleile, se va regazona tot parcul, se vor planta arbori si arbusti ornamentali, se vor reface aleile si iluminatul si se va reface digul de pe malul Somesului, care se va transforma intr-o zona de promenada, iluminata si cu banci, iar cladirea administrativa de la intrarea in parc va fi renovata
", a precizat Iuliu Muresan.

Presedintele CFR Cluj a mai afirmat ca in aceste zile, la solicitarea Primariei Cluj Napoca, "se deruleaza o actiune de colectare a deseurilor si de igienizare a parcului".

Iuliu Muresan este contrazis chiar de primarul Sorin Apostu, care a precizat ca nu stie ce se intampla in Parcul Feroviarilor si a anuntat ca a sesizat Garda de Mediu.

In jur de 50 de tineri din diverse organizatii civice din Cluj au protestat miercuri, 16 martie, in fata parcului, acuzandu-l pe Arpad Paszkany ca incearca sa distruga zona verde pentru a construi o baza sportiva pentru echipa CFR Cluj.

 

Citeste si...

Salvati Parcul Feroviarilor! 50 de tineri au protestat in fata portii si au cerut ca Parcul sa nu fie defrisat! - VIDEO si FOTO

Paszkany este acuzat ca a ordonat taierea arborilor din Parcul Feroviarilor!

Sorin Apostu: In cazul Parcul Feroviarilor, am sesizat Protectia Mediului Cluj sa vedem daca arborii au fost doborati de vant sau au fost taiati!

Comentarii Facebook