Medicii de familie declanseaza greva japoneza

 

Nemultumiti de contractul cadru pe 2011-2012, medicii de familie vor declansa miercuri o greva japoneza. Ei vor purta pe brat o banderola alba, iar joi se vor prezenta la DSP pentru a cere sa li se elibereze certificatul de conformitate care le permite sa lucreze in strainatate.

"Asociatia Medicilor de Familie Cluj a stabilit o serie de proteste, nemulţumiţi fiind de prevederile noului Contract cadru pentru 2011 – 2012. Miercuri va avea loc greva japoneză a medicilor de familie din judeţul Cluj, în cadrul căreia aceştia vor consulta toţi pacienţii şi vor oferi toată gama de servicii, dar vor purta banderolă albă şi vor afişa în sala de aşteptare anunţul pentru grevă. Joi se va merge la DSP Cluj pentru cererea certificatului de conformitate”, se arată într-un comunicat al Asociatiei Medicilor de Familie.

 

 

Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca numarul consultatiilor a fost limitat la 20 pe zi, iar ei pot elibera retete compensate si bilete de trimitere doar persoanelor care se incadreaza in cele 20 de consultatii, chiar daca persoana este asigurata. 

 

 

Medicii de familie din judeţul Cluj mai sunt nemulţumiţi de impunerea unui buget orientativ pentru prescrierea de medicamente, ceea ce pune medicul în situaţia de a decide care pacienţi beneficiază de medicamente compensate şi care nu şi obligă medicul să prescrie mai puţine medicamente. De asemenea, sunt nemulţumiţi de scăderea finanţării cabinetelor de medicină de familie, în paralel cu creşterea taxelor şi cheltuielilor impuse pentru cabinetele noastre de acelaşi legiuitor şi obligarea medicilor să efectueze vaccinări unor persoane care nu se regăsesc pe lista lor de pacienţi, şi pentru care nu sunt plătiţi”, se mai arată în comunicat.


 

Comentarii Facebook