Paszkany este acuzat ca a ordonat taierea arborilor din Parcul Feroviarilor!


Arpad Paszkany este acuzat de Grupul pentru Actiune Sociala (GAS) ca a demarat lucrarile de taiere a arborilor din Parcul Feroviarilor, unde urmeaza sa amenajeze o baza sportiva.

Reprezentantii GAS precizeaza ca taierile ilegale ale copacilor au inceput marti, 15 martie.

"Semnalam ca Parcul Feroviarilor, al doilea parc ca marime din Cluj dupa Parcul Central, s-a inchis. Noul concesionar al parcului, echipa de fotbal CFR, taie in aceste zile copacii din parc si planuieste construirea unei baze sportive care limiteaza drastic accesul general si gratuit in parc.

Inchiderea parcului, taierea copacilor si amenajarea unei baze sportive sunt ilegale pentru ca Parcul Feroviarilor este clasat prin Planul Urbanist General ca zona verde cu acces public nelimitat. Parcul Feroviarilor a intrat in patrimoniul C.F.R. - S.A. prin Decizia nr. 416/10.01. 1989, emisa de Consiliul Popular al judetului Cluj si a fost concesionat in 2010 catre CFR 1907 detinut de catre Paszkany Arpad
", a precizat Adrian Dohotaru, secretarul GAS.

Reprezentantii Asociatiei precizeaza ca Parcul Feroviarilor a fost clasat "nu doar ca spatiu verde, ci si ca monument istoric. Prin certificatul de urbanism orice modificare adusa in parc are nevoie de avizul Comisiei de urbanism din cadrul Primariei Cluj-Napoca si de un aviz de la Comisia Monumentelor. in acest moment a fost solicitat de la Primaria Cluj-Napoca doar un certificat de urbanism si nu exista nicio solicitare de amenajare a spatiului, dupa cum nu au fost depuse un proiect si o cerere de  avizare la Comisia Monumentelor Istorice. Pana la obtinerea avizelor, orice amenajare sau taiere de copaci este ilegala".

Miercuri, 16 martie, la ora 13.00, va fi organizat un protest in fata intrarii in parc.

DETALII DESPRE PROTEST AICI!

Comentarii Facebook