Replica Operei din Cluj. Paula Rad, femeia de serviciu de la Romanii au talent, NU a dat probe

 

Conducerea Operei Naționale Române din Cluj-Napoca susține că Paula Rad, femeia de serviciu cu voce de aur de la Românii au talent, nu a dat probe de angajare.

 

Vezi AICI cum a cântat tânăra.

 

Interpretarea tinerei soliste a determinat aprecierea acesteia de către juriu, precum și întrebarea privind parcursul său artistic în domeniul liric. Detaliile în acest sens au fost puține, concurenta menționând actualul său statut de liber profesionist și aspirant la o carieră solistică. Domnișoara Paula Rad menționează faptul că este momentan angajată pe post de femeie de serviciu, dar că încrederea în propriul talent îi aduce speranța unei cariere potrivite abilităților, citatul precis fiind: ”De fapt, practic cânt, sunt liber profesionist, dar din nefericire nu am reușit la Operă, ceea ce îmi doresc foarte mult pentru că știu ca am totuși unsprezece ani de canto si consider că merit să am loc”. Fiind întrebată de juriu dacă are în prezent un angajament în domeniu, concurenta continuă, spunând ”Din nefericire nu. Mi s-a spus, chiar anul trecut am fost la Operă și mi s-a spus: cât sunt dispusă să aștept. Toți au spus că am voce frumoasă, dar nu e suficient …” 

 

Dorim să atragem atenția asupra faptului că nu există nici o mențiune asupra instituției la care domnișoara Paula Rad s-a adresat pentru o posibilă audiție.

 

Opera Națională Română din Cluj-Napoca este o instituție lirică ce onorează un repertoriu complex, bucurându-se de confirmări internaționale ale statutului său artistic și de un public din ce în ce mai numeros. Totodată, un important deziderat al conducerii instituției Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este tocmai acela de a încuraja și de a oferi șanse de afirmare tinerilor talentați și cu real potențial în domeniul operistic. În această încercare de descoperire a tinerelor talente și din dorința unei promovări obiective, reale, lipsită de orice metodă de alegere preferențială ori imorală, instituția noastră a realizat numeroase audiții dedicate proaspeților absolvenți ai Academiilor de muzică de pretutindeni. Cele mai recente exemple sunt Concertul ”Regal de Operă”, realizat în parteneriat cu Casa Regală a României în luna septembrie 2016, a cărui misiune a fost tocmai atragerea și promovarea tinerilor talentați în domeniul liric, de aceea a fost organizată o audiție în urma căreia au fost selectați tinerii care au urcat pe scenă. Recent, audiția pentru soliști vocali, organizată pe data de 7 februarie 2017 de instituția noastră în parteneriat cu Agenția de impresariat OIA Brentano din Franța a avut același scop, dublat de remarcabila șansă a aprofundării studiilor în stagii de practică din străinătate. La această audiție au participat 65 de tineri soliști din toată țara. De altfel, afișul audiției poartă imaginea Oanei Trîmbițaș, tânără solistă, actual colaborator al ONRC, al cărei talent a fost descoperit în cadrul unei audiții anterioare, cât timp ocupa încă un post de chelneriță în încercarea de afirmare a talentului liric. Menționăm că la niciuna din aceste audiții domnișoara Paula Rad nu a fost prezentă.

 

Oferirea șanselor tinerilor talentați este, așadar, una dintre principalele misiuni pe care le urmărim cu atenție în activitatea noastră artistică, iar numele unor tineri soliști : Viktoria Cormoș, Oana Trîmbițaș, Beniamin Pop, Corneliu Huțanu, Eusebiu Huțan, ș.a. sunt dovada vie a reușitei. Sunt tineri cu potențial și voință, care au depășit posibilele vicisitudini, continuându-și studiul și afirmându-și talentul cu perseverență. Sunt tineri din ce în ce mai apreciați, care au crescut de la roluri mici, s-au remarcat printre vocile din cor și s-au dovedit demni de oferirea unor roluri principale pe care le-au susținut apoi cu succes. Audițiile menționate au fost deschise tuturor acestor aspiranți, al căror talent nu e contestat de nimeni, audiții la care domnișoara Paula Rad nu s-a prezentat și care, poate, ar fi reprezentat și pentru ea o posibilă șansă de afirmare. Vă asigurăm, totodată, că fiecare dintre audițiile organizate de instituția noastră au în juriu specialiști lirici reputați, care fac alegerile artistice bazându-se pe o triere eminamente orientată spre valorile domeniului operei, o alegere obiectivă și strictă. Membrii juriului de concurs ”Românii au talent” nu îndeplinesc, însă, același grad de perfecționare în domeniul operistic, jurații fiind reprezentanți ai diverselor domenii sociale și culturale, însă nu de specialitate lirică, ce le-ar fi oferit avizul just al unei alegeri obiective. Tocmai din acest motiv, concursul amintit este unul dedicat în sens larg amatorilor și persoanelor ce simt o înclinație aparte spre o anumită pasiune”, precizează Opera Cluj.

Comentarii Facebook