Protectia Consumatorilor Cluj vrea sa interzica magazinele cu plante etnobotanice

 

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj a solicitat Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor sa emita un ordin prin care sa interzica magazinele cu plante etnobotanice.

Directorul Comisariatului, Mircea Radu, a declarat ca numai asa aceste magazine vor putea fi controlate si inchise.

"In urma observarii acestui fenomen ingrijorator, vom trimite, luni, o adresa presedintelui ANPC pentru a emite un ordin prin care sa fie interzise magazinele care comercializeaza plante etnobotanice. Daca avem acel ordin si acesta este explicit si va identifica produsele etnobotanice, vom putea interveni pentru inchiderea acestor magazine pe durata determinata sau nedeterminata, in functie de gravitatea situatiei", a completat Mircea spus Radu.

Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au amendat firma PlantoCalm, care detine patru magazine cu plante etnobotanice in Cluj Napoca, cu suma de 3.000 de lei pentru neetichetarea marfurilor vandute.

"I-am amendat pentru ca pe plicurile vandute nu erau si etichete traduse in limba romana, asa ca nu se stie exact ce contin si daca sunt periculoase pentru sanatate", a mai spus seful CJPC Cluj.

In mai multe orase din tara, comercializarea acestor produse a fost interzisa, iar in Bucuresti au fost demolate mai multe chioscuri unde erau vandute plante etnobotanice.

Comentarii Facebook