Primaria Cluj-Napoca blocheaza mitingul cu 10.000 de protestatari din Piata Lucian Blaga. Recomandarea este sa se mute la Sala Sporturilor


Primaria Cluj-Napoca refuza sa emita autorizatia pentru mitingul care trebuia sa aiba loc maine in Piata Lucian Blaga intre orele 12.00 - 15.00. La protest si-au anuntat prezenta 10.000 de sindicalisti.

Administratia locala le-a dat sindicalistilor o varianta sa protesteze pe platoul de la Sala Sporturilor, de pe malul Somesului. "Nu suntem de acord pentru ca este imposibil acolo. Noi ne aducam sindicalistii in fata la Casa Invatatorului si de acolo trebuia sa mergem in mars pana in Piata Lucian Blaga, in fata Casei de Cultura a Studentilor. Nu se poate sa ii ducem pana la Sala Sporturilor. Maine cand vor veni ii vom intreba daca vor sa mergem in Piata Lucian Blaga si sa protestam", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, presedintela SLIPC.

Presedintele Cartel Afla, Grigore Pop, a declarat ca nu a primit acordul nici macar pentru a-si tine cuvantarea in fata sindicalistilor din balconul casei de Cultura a Studentilor Cluj. "Totul este sub stapanire portocalie si nu am primit acordul, dar vom discuta cu membrii de sindicat pentru a vedea ce sa facem", a mai spus Pop.

 

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustin ca mitingul nu poate avea loc in Piata Lucian Blaga si va trebui mutat in fata la Sala Sporturilor. Sindicalistii spun ca nu pot face acest lucru pentru ca trebuie sa ceara alte autorizatii din partea politiei si jandarmeriei.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat pentru Stiri de Cluj ca sindicalistii au vrut sa mearga si in mars de la Casa de Cultura a Studentilor la Prefectura, ceea ce nu se poate pentru ca politia rutiera nu a emis autorizatie. "Le-am dat sansa sa faca mitingul la Sala Sporturilor, dar nu ne-au spus pana acum daca sunt de acord", a mai adaugat Oana Buzatu.

Comentarii Facebook