PREMIERĂ: Liniuţe legale, maşini tunate şi fete frumoase fac senzaţie pe Autostrada Transilvania din Câmpia Turzii FOTO VIDEO


Transilvania Drag Race 402 M este concursul ce permite pentru prima dată în România pasionaţilor de adrenalină să se întreacă pe o autostradă.


Startul concursului s-a dat încă de la ora 09:00 cu maşini precum Porsche, Audi S6 sau Golf GTI.


"Este o premieră pentru România. Aşa ceva nu s-a mai făcut pe o autostradă şi am ales acest loc pentru că nu a mai existat asta în ţară. Este ceva mai special. S-au mai ţinut astfel de concursuri pe aeroport, dar pe autostradă nu. Avem maşini de la 500 de cai până la 900, motoare de 1.3 până în 6000", a spus Adrian Nagy organizator Transilvania Drag Race.


Concursul constă în curse de accelerare pe 1/4 mile, 402 metri, cronometrate de o instalaţie cu fotocelule. Preţul unei astfel de maşini tunate poate ajuge până în 100 de mii de euro. 

"Este o senzaţie de adrenalină având în vedere că conduc mulţi cai putere. Odată ce-ţi intră în sânge nu ai cum să te laşi", a spus Andreea, o participantă în vârstă de 21 de ani.


Organizatorii promit că pe parcursul zile vor participa în jur de 100 de maşini. Încă de ieri "nebunia" a început cu un antrenament, când s-au înscris în concurs 24 de participanţi, iar de la ora 13:00 a început concursul propriu zis. 

Premiile sunt oferite de sponsorul Suzuki şi constau în revizii complete, ulei, plăcuţe etc.

Participanţii la concurs sunt din Cluj, Bucureşti, Mureş, Arad, Oradea, "din toate colţurile ţării", potrivit organizatorilor. 

 

Concursul va lua sfârşit diseară, la ora 21:00.

 

Anca Baciu

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook