Prefectura Cluj a dat afara oameni si acum angajeaza pe "perioada determinata"


Prefectura Cluj a dat afara 12 angajati la finalul anului 2010 din ordinul premierului Emil Boc de reducere a fondului de salarii cu 25%, iar acum face angajari pe "perioada determinata".

Pe langa cei 12, alti trei juristi au plecat din Prefecura Cluj nemultumiti ca s-au redus salariile si inca trei femei sunt in concediu de maternitate.

In aceasta situatie, saptamana trecuta, Prefectura Cluj a organizat un concurs pentru ocuparea temporara a unui post de jurist la Biroul fond funciar.

"Suntem intr-un deficit de personal dupa ce baietii ne-au facut sa reducem cu 25 % fondul de salarii si am fost nevoiti sa disponibilizam 12 oameni. Au mai fost unii care au plecat in concediu de maternitate sau au plecat in barou sau la cabinete notariale", a precizat prefectul Florin Stamatian.

El a mai spus ca mai trebuie completate inca trei posturi, unu de manager public, si doua de juristi, si ca cel mai probabil vor fi adusi oameni tot pe contracte cu caracter temporar.
 
"O sa studiem problema pentru a vedea daca nu putem aduce prin transfer oameni. Daca nu, vom fi nevoiti sa ii angajam temporar prin concurs, pentru ca legea ne interzice sa ii angajam altfel", a mai spus Stamatian.

In acest moment, Prefectura Cluj are 49 de angajati, dintre care 3 sunt in concediu de maternitate. Pe langa cei 12 care au fost dati afara la finele anului 2010, au mai plecat prin demisie inca trei.

Comentarii Facebook