Plan de lupta impotriva plantelor etnobotanice! Prefectura Cluj ii cauta pe distribuitori pe Internet! - VIDEO


Prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian, a declarat ca in acest moment magazinele etnobotanice din Cluj Napoca sunt inchise, dar drogurile usoare se vand in continuare.

"Fenomenul este alarmant. Am analizat ce s-a intamplat anul trecut cand au fost 170 de persoane care s-au adresat serviciilor medicale pentru intoxicatie cu etnobotanice. Nici nu ma ingrijoreaza asa de tare acest numar, cat ma ingrijoreaza procentul mare de tineri sub 18 ani care au fost de circa 35-40% din cei care au consumat.

Ceea ce am decis astazi e sa facem un plan pe care sa-l avem pregatit. Cel mai important lucru care s-a facut trimiterea, remiterea catre unitatile sanitare a unei liste cu denumirea comerciala si continutul anumitor pliculete, saruri de baie sau alte produse, pentru ca in momentul in care se prezinta in unitatile sanitare exista aceasta dificultate de a identifica substanta si de a putea lua masuri active pentru salvarea tanarului respectiv
", a precizat prefectul Florin Stamatian.

El s-a intalnit cu Horea Oltean, seful Bigarii de Combatere a Crimalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Cluj, pentru a pune la punct o strategie de combatere a consumului de plante etnobotanice.
 
"Al doilea punct este modalitatea de comercializare daca magazinele sunt inchise. Asa ca s-a cerut o monitorizare pe cat posibil si o identificare pe cat posibil a cailor acestea electronice, internet sau alti distribuitori, daca sunt. Vrem sa ii avem in evidenta sau pentru a lua masuri daca sunt distribuitori ambulanti care pot fi identificati", a declarat Florin Stamatian.

In acest moment cele patru magazine care comercializau plante etnobotanice sunt inchise, dar au contestat in instanta decizia de sistare a activitatii emisa de Primari Cluj Napoca.

 

Citeste si...

47 de minori s-au drogat cu etnobotanice in Cluj, in 2010! VIDEO

Comentarii Facebook