În județul Cluj încă sunt zone fără energie electrică. Electrica riscă o amendă uriașă

 

În județul Cluj, se lucrează în continuare în zonele Dej, Huedin și Măguri Răcătau, până la realimentarea tuturor consumatorilor afectați de avarii.

 

SDEE Transilvania Nord anunță că echipele au acționat neîntrerupt, inclusiv parcursul nopților, reușind să reducă semnificativ numărul consumatorilor nealimentați cu energie electrică.

 

Eforturile lor au fost îngreunate de accesul dificil în multe zone si de vegetația abundentă, ruptă și cazută peste instalații. Furtuna puternică a rupt 14 stâlpi de înaltă tensiune și câteva zeci de medie tensiune în arealul SDEE TN.

 

Cu toate acestea, conform legii, zonele din mediul urban trebuiau realimentate cu energie electrică în termen de maxim 48 de ore, iar cele din mediul rural de 72 de ore. Se pare că aceste termene sunt depășite în cazul orașelor Huedin și Dej.

 

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) va amenda companiile de distribuție din grupurile Electrica și Enel cu sume de până la 200.000 de lei pentru fiecare zonă unde mai sunt consumatori nealimentați, în urma furtunii de duminică, a declarat, miercuri, președintele ANRE, Niculae Havrileș.

 

Citește AICI mai multe detalii.

Comentarii Facebook