Fostul decan al Facultăţii de Stomatologie din Cluj a murit. Omagiu pentru prof. dr. Alin Șerbănescu

 

Fostul decan al Facultăţii de Stomatologie din cadrul UMF Cluj, prof. dr. Alin Șerbănescu, s-a stins din viață. 

 

Primarul Emil Boc i-a adus un ultim omagiu profesorului Șerbănescu, dar și actriței Melania Ursu, ambii decedați zilele trecute. 

 

Prea repede a plecat dintre noi Melania Ursu. Am fost la înmormântare și i-am adus un omagiu. Eu cred că nu va pleca niciodată dintre noi, pentru că talentul ei va dăinui mereu.

 

Aș transmite același mesaj de regret, de condoleanțe și de părere de rău pentru trecerea în neființă a profesorului Alin Șerbănescu, fostul decan de la Stomatologie, de la Universitatea de Medicină. Un om care, dincolo de profesionalismul extraordinar, era un om cu totul deosebit. Noi, cei care am fost în generația studenției 85 - 89 îl știm și din echipa de umor a UMF -ului, care era unul dintre elementele care ne mai țineau în viață și le dădea studenților o alternativă la îndoctrinarea care exista. Din echipa de umor era și profesorul Ștefan Florian, neurochirurgul. Era o echipă admirabilă. Păcat că a plecat prea repede dintre noi”, a spus primarul Emil Boc. 

 

Doctorul Alin Şerbănescu, fostul decan al Facultăţii de Stomatologie, făcea parte din brigada artistică a Institutului de Medicină şi Farmacie (IMF). 

 

Brigada a fost înfiinţată în anii 60, perioadă în care a avut cel mai bun textier, profesorul Nour Olinic. Brigada a trăit pe textele lui şi în anii ’70, după ce domnul profesor s-a retras. Au preluat-o apoi doctorul Florescu şi doctorul Alin Şerbănescu, actualul decan al Facultăţii de Stomatologie. A urmat apoi o vreme în care brigada a decăzut, n-a mai adus nimic nou”, a povestit, în presă, ultimul şef al brigăzii IMF, actualul director al Clinicii de Neurochirurgie, prof. dr. Ştefan Florian.

 

Eu scriam textele, Victor Olsovszki, actualul reprezentant al OMS în România, scria versurile, iar Sandy Deac (liderul fostei trupe rock Kappa, liderul formaţiei Desperado – n.red.) compunea muzica. Adusesem şi un coregraf de la Operă, iar primul spectacol, intitulat «Brigadierul», a rupt gura târgului”, îşi aminteşte Florian.

 

Brigada a luat locul I pe ţară, la egalitate cu brigada BUM, la Festivalul Artei şi Creaţiei Studenţeşti (FACS). Finala a avut loc la Cluj. 

Comentarii Facebook