Emilian Rosca, seful ITM Cluj, este acuzat de liberali ca "terorizeaza" intreprinzatorii!


Emilian Rosca, seful ITM Cluj, este acuzat de Organizatia Oamenilor de Afaceri Liberali ca "terorizeaza" intreprinzatorii.

"De la preluarea mandatului, acesta (n. red. Emilian Rosca) a ales pozitia de forta, aducandu-ne aminte de statul politienesc, nicidecum de statul minimal.

Sunt nenumarate exemplele de exagerare a atributiilor care-i revin, obligand institutia pe care o conduce la actiuni de descurajare a intreprinzatorilor locali, in conditiile in care, intr-un an de criza, sunt firme in Cluj care au creat noi locuri de munca.

Felul in care se pozitioneaza ITM, in general, transmite un mesaj clar potentialilor investitori: orasul Cluj-Napoca nu este unul prietenos cu mediul de afaceri din prisma celor care il administreaza. Atragem atentia ca aceasta abordare poate avea repercusiuni dintre cele mai neplacute tot asupra cetatenilor, existand posibilitatea ca firmele sa isi mute activitatea. Si astfel, dintr-un oras care era model economic, pana nu demult, riscam sa pierdem locurile fruntase intr-un clasament national
", precizeaza reprezentantii Organizatiei Oamenilor de Afaceri Liberali.

Exeplul dar este legat de amendarea firmelor in ziua de 1 decembrie, pentru ca nu au acordat zi libera angajatilor.

Senatorul Marius Nicoara a anuntat ca ii va "interpela pe sefii directorului ITM Cluj, in vederea verificarii fisei postului acestuia. Poate intra in atributiile sale actiunile despotice si nu face altceva decat sa le respecte sau poate urmeaza indicatiile de la partid".

 

21 de firme au fost amendate de 1 Decembrie pentru ca nu au acordat zi libera angajatilor, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Munca, Emilian Rosca. Intre firmele amendate se numara, Metro, Praktiker, Arabesque, Bombardier Transportation SRL, ING si Genpact.

 

Emilian Rosca a declarat ca controlul facut in 1 Decembrie s-a facut cu respectarea legii. "Ma intristeaza sa vad pozitii de acest gen pentru ca este stipulat in lege ca in sarbatorile nationale angajatii trebuie sa aiba zi libera. Probabil am deranjat unele interese economice cu pozitia mea", a mai spus seful ITM Cluj.

Comentarii Facebook