Elevii clujeni au luat locul doi la concursul "InfoMatrix" cu un robot similar celui folosit de SRI


Doi elevi clujeni de la Liceul de Informatica "Tiberiu Popoviciu" si Liceul Emil Racovita au obtinut locul doi la Concursul International informatic "InfoMatrix". Tinerii informaticieni s-au inscris la sectiunea "Hardware Control" cu un robot explorator, de 50 de centimetri, dupa modelul celui folosit de SRI.

Catalin Balan si David Iacob spun ca au lucrat din vara trecuta la un proiect mai complex, dar au renuntat la el si au trecut la realizarea robotelului care poate fi trimis sa exploreze locuri in care omul nu poate ajunge.

"Robotul nostru poate efectua misiuni de salvare si de cercetare. Am fost mirati sa vedem la evenimentul de la Bucuresti un robot al SRI care este de cinci ori mai mare decit al nostru, dar cu aceleasi facilitati", a declarata David Iacob, citat de Monotorul de Cluj.

Robotelul are si o camera video, un brat extensibil si poate fi comandat de la o distanta de 100 de metri.

"Constructia robotului a durat citeva luni, deoarece ne-am ocupat intre timp si de alte activitati, dar ce aduce nou proiectul nostru este partea de soft, care este usor accesibila pentru orice utilizator si pe care am rescris-o de la zero", a completat Catalin Balan.

In concursul InfoMatrix, desfasurat in weekend -ul trecut la Bucuresti, s-au inscrie 120 de echipe din 20 de tari, la diverse categorii: Arta Computerizata, Continut digital, Programare, Programare computerizata si Fotografie, iar primele 15 proiecte selectate de juriu au fost premiate.

Comentarii Facebook