Dupa modelul Primariei, Consiliul Judetean vrea sa acorde titlul de "Clujean de Onoare"

Consiliul Judetean Cluj va acorda titlul de "Clujean de Onoare", desi Primaria da de cativa ani diplome de Cetateni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca.

 

Potrivit unui proiect de Hotarare de Consiliu Judetean, titlul de "Clujean de Onoare", o diploma de cetatean de onoare al judetului, va fi acordat "persoanelor fizice romane sau straine cu merite deosebite pe plan politic, economic, social, cultural - artistic, stiinţific etc. precum si altor persoane importante si reprezentative pentru judet".

 

"Mentionam faptul ca posibilitatea instituirii titlului de cetatean de onoare al judetului este recunoscuta atat de legislatia in vigoare cat si de Statutul Judetului Cluj", se arata in referatul de aprobare a proiectului, semnat de Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Clujenii de Onoare ar urma sa primeasca, potrivit proiectului, pe langa diploma, si o placheta.

 

Primaria Cluj-Napoca acorda din 1992 titluri de Cetateni de onoare ai municipiului Cluj-Napoca. Sute de personalitati din viata politica, economica, sociala, culturala si sportiva au primit in ultimii ani astfel de distinctii. Printre acestia se numara Liviu Maior, Marius Bodochi, Oana Ban, Maria Cioncan, Gheorghe Benga, Nicolae Miu, Octavian Bellu, Razvan Theodorescu, Mihai Lucan, Nicolae Ghilezan, Ionel Haiduc, Gheorghe Hagi, Gheorghe Zamfir, Gelu Furdui, Dorel Visan etc.

Comentarii Facebook