Directorul Operei Romane din Cluj, Rares Trifan: Nu avem bani pentru mutarea centralei


Directorul Operei Romane din Cluj, Rares Trifan, a declarat ca institutia pe care o conduce nu are bani pentru mutarea centralei termice, dar nici nu ii intra in atributii.

Reactia directorului a venit dupa ce luni dimineata, intre orele 10.00 si 12.00, angajatii au intrerupt lucrul in semn de protest fata de faptul ca spectacolele au fost anulate, deoarece nu este caldura. Sindicalistii au cerut si demisia conducerii.

"Protestul sindicalistilor continua traditia, nu ma simt vizat in mod special. Institutia a reusit, in ciuda convulsiilor, sa mearga mai departe. Ceea ce am incercat de cand sunt la conducere a fost sa o modernizez", a declarat directorul Rares Trifan.

El a afirmat ca protestul este justificat daca a fost generat de lipsa caldurii, dar ca problema nu poate fi rezolvata pentru ca nu sunt bani.

"Cheltuielile si investitiile sunt capitole separate in contabilitate si nu pot fi luati bani dintr-o parte si dusi in cealalta. Oricum, la noi, din bugetul total, 70 la suta din bani se duc pe cheltuieli si 30 la suta pe investitii, pe cand in alte tari e invers", a declarat Rares Trifan.

 

Maine (n. red. marti) va avea loc o sedinta a Consiliului de Administratie al Teatrului National din Cluj-Napoca in cadrul careia, membrii consiliului de administratie ar trebuie sa semneze ca sunt de acord pe propria raspundere sa se dea drumul centralei termice. Instititutia nu detine autorizatie ISCIR pentru locul in care centrala este amplasata, asa ca membrii CA trebuie sa isi asume raspunderea pentru pornirea ei. In cazul in care acestia isi vor da acordul, centrala va fi pornita in cursul zilei de miercuri.

 

Artistii de la Opera Romana din Cluj au intrerupt astazi lucrul si vineri au anuntat ca vor declansa greva pe termen nelimitat. Ei il acuza pe director de abuz in functie, lipsa de comunicare si management defectuos.

Comentarii Facebook