FRCCF Cluj a lansat un proiect de 9,2 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar


Un proiect in valoare de 9.2 milioane de lei, care isi propune sa ajute 400 de copii din Transilvania sa nu abandoneze studiile, a fost lansat la Cluj Napoca.

Proiectul "Vreu sa termin scoala si eu" este coordonat de Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie si este finantat din Fondul Social European.

"Vom lucra cu 400 de copii timp de doi ani. Vorbim de copii cu rezultate slabe la invatatura, care sunt corigenti sau repetenti si provin din familii nevoiase. Cei 400 de copii vor primi meditatii, consiliere psihologica si psihopedagogica, precum si o masa pe zi", a declarat Paula Beudean, coordonatorul programului.

Elevii vor fi adusi la centrele de zi ale FRCCF din Cluj-Napoca, Campia Turzii, Alba Iulia, Satu Mare si Oradea, unde isi vor face temele. De asemenea, copiii vor vedea filme impreuna si vor vizita diverse obiective: muzee, parcuri si locuri de joaca.

Proiectul beneficiaza de spijinul cadrelor universitare de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Babes-Bolyai Cluj.

Comentarii Facebook