De la Cluj s-a anunțat cine va fi Capitală Europeană a Tineretului 2017: Câștigător e oraş Varna

 

Oraşul bulgăresc Varna a fost desemnat, miercuri seară, la Cluj-Napoca drept Capitală Europeană a Tineretului în anul 2017, de către Forumul European al Tineretului.

 

În competiție au fost oraşele Cascais (Portugalia), Galway (Irlanda), Newcastle (Marea Britanie), Perugia (Italia) şi Varna (Bulgaria).

 

Preşedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjasic, a anunțat câștigătorul.

 

”Varna are mai multe calităţi, a candidat de mai multe ori, cei de acolo au demonstrat că sunt creativi, chiar au crezut în acest proiect. Juriul a apreciat elemente de inovare socială, care îi include pe tinerii antreprenori. A contat în luarea acestei decizii spiritul de colaborare, motivarea, angajamentul tinerilor din Varna”, a spus Matjasic.

 

La ceremonie a participat și Emil Boc, care a avut o recomandare câștigătorului. ”Trebuie să ţii cont de tineri, aşa cum şi România a ţinut cont în alegerile prezidenţiale de semnalul dat de tineri şi de societatea civilă. Sper ca municipiul Cluj-Napoca, desemnat Capitală Europeană de Tineret în 2015, să fie un model pentru Varna şi pentru toate oraşele care vor deţine acest titlu după 2015. Sper ca anul viitor să aducem Europa la Cluj, aşa cum ducem Clujul în Europa", a spus Boc.

Comentarii Facebook