Constantin Asăvoaie a murit în Ajunul Crăciunului! Fondatorul Prison Fellowship Romania era grav bolnav

 

Constantin Asăvoaie, fondatorul Prison Fellowship Romania, a murit Ajunul Crăciunului.

 

Seara de ajun...... Motiv de bucurie petru multi! Pentru noi cei de la Prison Fellowship Romania este o zi in care l-am pierdut pe cel ce ne-a indrumat pasii atata timp si ne-a ajutat pe multi sa nu ne dam batuti in calea greutatilor vietii!!! Domnul CONSTANTIN ASAVOAIE a plecat dintre noi sa ajute pe cei nevoiasi de acolo de sus!!!! Dumnezeu sa-l odihneasca!!!”, au transmis reprezentanții Asociației.

 

Constantin Asăvoaie avea mari probeleme de sănătate, motiv pentru care, în ultimii ani, a devenit tot mai retras.

 

Asăvoaie avea și unele probleme financiare.

 

Asăvoaie s-a născut într-o familie săracă, în comuna Prăjeni din judeţul Botoşani. Mărturiseşte că, în copilărie, l-au marcat problemele pe care tatăl său le avea cu băutura. Când acesta a murit, Constantin, la numai 7 ani, a fost nevoit să-şi asume rolul de "bărbat al casei", având grijă de singura vacă a familiei, care le asigura supravieţuirea.

 

Apoi s-a angajat cioban, iar în timpul liceului a lucrat într-o carieră de piatră, încărcând şi descărcând, cu mâinile goale, vagoane întregi de piatră. Cu toate acestea, tânărul Asăvoaie nu a neglijat şcoala, iar la 21 de ani a ajuns student al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Cluj. Aici a cunoscut-o pe Cornelia, care i-a devenit soţie şi i-a dăruit trei copii, conform oldclujeanul.ro. 

 

El a primit 2007 National Caring Award, oferit anual de Caring Institute America persoanelor care îşi ajută semenii. Distincția a mai fost acordată în trecut unor personalități precum Maica Tereza, Bill Gates şi Jimmy Carter.

 

În Cluj, Constantin Asăvoaie a fondat şase centre unde se oferă cazare, hrană şi ajutor mai multor categorii de persoane defavorizate. Sunt îngrijiți aici copii ai străzii, persoane fără locuinţă, copii delincvenţi sau ai căror părinţi se află în închisoare, dar şi tinere mame care nu sunt sprijinite de familie să-şi crească pruncii. 


Comentarii Facebook