Conducerea Operei Nationale din Cluj-Napoca: Protestul sindicalistilor a compromis aniversarea a 90 de ani


Directorul Operei Nationale din Cluj-Napoca, Rares Trifan, sustine ca actiunea din fata institutiei a fost anuntat eronat ca una aniversara, deoarece a fost vorba de una sindicala.

"Ne exprimam regretul ca publicul a fost indus in eroare, sindicatul respectiv folosindu-se de reputatia institutiei pentru a-si promova propria actiune", a afirmat Rares Trifan.

Directorul Operei a raspuns acuzatiilor lansate de membrii sindicatului "Transilvania Art" care l-au acuzat ca nu a organizat asa cum trebuie aniversarea a 90 de ani de la primul spectgacol pus in scena la Cluj.

"Opera Nationala Romana Cluj-Napoca a marcat aniversarea celor 90 de ani de existenta prin mai multe evenimente: Concertul aniversar Opera 90 (pe esplanada Operei), premiera Forta destinului, lansarea Monografiei Operei Cluj scrisa de Octavian Lazar Cosma si Concertul aniversar realizat in parteneriat cu Universitatea Babes-Bolyai Cluj", se apara Rares Trifan.

Directorul Operei a mai afirmat ca managementul facut de el este "pozitiv", lucru remarcat "in fiecare an, de catre Comisia de specialitate a Ministerului Culturii si Patrimoniului National, careia ii revine intreaga competenta".

Comentarii Facebook