Clujeni puși sub arest la domiciliu pentru furt de arbori. Au tăiat ilegal copaci în valoare de peste 90.000 lei



Polițiștii clujeni au depistat două persoane acuzate de infracțiuni silvice prin care au creat prejudicii de peste 90.0000 lei. Față de aceștia a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Conform IPJ Cluj, în perioada decembrie 2016-ianuarie 2017, doi bărbaţi, de 29 şi 61 de ani, din Cluj-Napoca şi Feleacu, ar fi tăiat, dintr-o pădure de pe raza comunei Feleacu, 72 de arbori, din care ar fi reuşit să sustragă 68.

Astfel, la data de 25 ianuarie a.c., faţă de bărbatul de 61 de ani a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiunile silvice menţionate.

De asemenea, la data de 9 februarie a.c., cercetările au fost extinse şi faţă de bărbatul de 29 de ani, acesta fiind reţinut, pentru 24 de ore, de către poliţişti. Ulterior, faţă de acesta a fost dispusă de către magistraţi măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

În urma probatoriului administrat, la data de 20 februarie a.c., judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus şi faţă de celălalt bărbat măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori, pentru recuperarea prejudiciului şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Comentarii Facebook