Cluj - Scandal după admiterea de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

 

După afișarea rezultatelor la examenul de admitere de la Facultatea de Științe Politice, Administrative si ale Comunicarii Cluj au apărut mulți candidați nemulțumiți.

 

Se repetă scandalul de acum cativa ani cu admiterea FSPAC. Multi cu medii peste 8 au fost respinsi, iar cei cu 6-7 au intrat...”, ne-a relatat unul dintre candidați.

 

Spre exemplu la Facultatea de Ştiinţe Administrative Cluj au fost respinși candidați cu media 7,91, în timp ce la taxă au fost candidați admiși cu media 6,47.

 

Un scandal similar a fost în 2011, când ”dupa incheierea inscrierilor, Facultatea a modificat criteriile de admitere si calendarul sesiunii pentru a favoriza admiterea celor la "taxa", ignorand complet pe cei cu medii bune, dar care au candidat pentru locurile bugetate", se arata intr-un protest al candidatilor, care se simt inselati de Facultatea clujeana.

 

O situație similară a fost și la Facultatea de Jurnalistică Cluj. Vezi AICI mediile.

 

Regulamentul de admitere precizează clar ”OPŢIUNEA pentru diferitele specializări” (...) ”PREVALEAZĂ ÎN RAPORT CU MEDIA”.

 

Admiterea la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării se desfăşoară pe bază de concurs de dosare, respectând OPŢIUNILE CANDIDAŢILOR pentru o anumită specializare, formă de finanţare, linie de studiu sau formă de învăţământ şi strict în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere obţinute de candidaţi, şi în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul. Numărul de locuri bugetate şi cu taxă nu poate fi depăşit. Dacă sunt mai mulţi candidaţi cu medii egale pe ultimul loc, se aplică criteriile de departajare.

 

De asemenea, în metodologia de clasificare, OPŢIUNEA pentru diferitele specializări (Administraţie Publică, Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, Publicitate, Ştiinţe Politice, Servicii şi Politici de Sănătate ) şi pentru forma de învăţământ (zi sau învăţământ la distanţă) şi forma de finanţare (buget sau taxă) PREVALEAZĂ ÎN RAPORT CU MEDIA.

 

Exemplu: un candidat care a ales ca primă opţiune o anumită specializare în regim „cu taxă”, va fi repartizat înaintea unui candidat cu media mai mare care a ales ca şi primă opţiune „la buget”, şi a două opţiune „la taxa”.

 

Exemplu: un candidat care a ales ca primă opţiune specializarea X şi a doua opţiune specializarea Y, va fi repartizat cu prioritate la specializarea X faţă de acel candidat pentru care specializarea X a fost a doua, a treia sau a…. șasea opţiune.

 

Exemplu: un candidat care a ales ca primă opţiune forma de învăţământ ID va fi repartizat cu prioritate la acea formă de învăţământ faţă de acel candidat pentru care forma de învăţământ ID a fost doar a doua opţiune.

 

Ordinea opţiunilor rămâne difinitivă, neputând fi modificată după semnarea fişei de înscriere de către candidat.

 

Orice schimbare a tipului de loc ocupat, adică trecerea de pe un loc cu taxă pe loc bugetat; trecerea de pe un loc bugetat de la o specializarea pe un loc cu taxă la altă specializare; trecerea de la învăţământ ID la cel de zi; trecerea de la o specializare la alta, de la o linie de studiu la alta, SE VA FACE AUTOMAT DUPĂ REDISTRIBUIRI respectând OPŢIUNEA candidatului exprimată în fişa de înscriere.

 

Doar candidaţii care optează şi pentru locurile cu taxă pot ocupa unul dintre aceste locuri (în situaţia în care au fost respinşi de la locurile bugetate)”, se arată în regulament.

Comentarii Facebook