Social

Ce NUME grele apar pe lista de șpăgi a lui Horea Uioreanu

   

Lista cu spăgi a lui Horea Uioreanu conține nume grele, atât de pe plan local, cât și de la nivel central.

 

Răzvan Pop, șeful de cabinet al lui Horea Uioreanu ținea evidența șpăgilor primite și a cheltuielilor efectuate din aceste sume, precum și a persoanelor care furnizau sumele de bani. Un nume care figurează pe această listă este cel al fratelui lui Gruia Stoica, Vasile Didilă.

 

Pop scrie că Didilă a venit la Cluj unde a discutat cu Horea Uioreanu. ”La final, Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să-l însoțesc pe domnul respectiv la o discuție... Individul a scos din buzunarul de la haină un plic mai gros, după care a ieșit din mașină fără să spună nimic. Am fost uimit de ce se întâmplă și am constatat că acesta conține suma de 50.000 de euro. Uioreanu nu a fost mirat deloc, spre deosebire de mine”, a spus Răzvan Pop.

 

Pe listă mai apar nume precum Ioan Bene, care a dat suma de 100.000 de lei pentru finanțarea campaniei electorale a fostei soții a lui Uioreanu. Î luna martie 2013, Bene a mai plătit 40.000 de lei, iar în aprilie 2013 încă 20.000 de euro

 

În plus apare și numele lui Dorin Așchilean. Firma acestuia, ACI, a construit Cluj Arena și acum ridică parcul Tetarom IV.

 

Când suma de bani primită de la Ioan Bene a ajuns spre zero, președintele m-a pus în legătură cu numitul Așchilean Dorin, care a venit în vizită la CJ Cluj de o manieră similară cum a procedat Ioan Bene și, după o discuție purtată cu președintele în biroul acestuia, la care au participat numai cei doi, președintele Uioreanu m-a chemat și mi-a cerut să mă înțeleg cu dl Așchilean asupa unei întâlniri ulterioare. Am convenit cu domnul Așchilean ca, în aceeși zi să merg la sediul ACI Cluj, ceea ce am și făcut, undeva în jurul orei 15.00, unde Așchilean mi-a dat un plic cu bani în care se afla suma de 30.000 de lei în bancnote de 200 de lei. Am revenit la birou și i-am prezentat președintelui, nu mai rețin dacă în aceeași zi sau a doua zi, cuantumul sumei primite. Reșin precis că președintele a fost dezamăgit, probabil se aștepta la mai mult”, a spus Răzvan Pop.

 

Un alt nume care apare pe listă este directorul firmei Diferit, trimis de directorul Direcției de Drumuri Nașionale, Eugen Cecan. Pentru a fi siguri că banii nu sunt marcați, Uioreanu a cerut să fie cumpărat un bec cu ultraviolete. 

 

În toamna anului 2012, probabil în octombrie, la sediul CJ Cluj s-a prezentat numitul Vădeanu Grigore, director al firmei Diferit SRL, care a lăsat la secretara președitelui Horea Uioreanu, Roxana Contraș, un plic maro în care se afla suma de 45.000 de lei. Secretara a așteptat să revină președintele la birou și, când președintele a revenit în birou, a întrebat ce se află în plic și la cine provine. Cum secretara nu a știut să dea datele cerute, președintele a cerut secretarei să deschidă plicul”, a mai spus Pop.

 

De asemenea, pe listă apare și Traian Mariș, care i-ar fi dat lui Pop suma de 15.000 de lei pentru a obține postul de director al Direcției Silvice Cluj. Mariș urma să fie arestat în 2013 pentru luare de mită.

 

Patronul firmei Coral Impex, Alexandru Badea, care se ocupă de dezinsecția unităților de învățământ, a plătit 70.600 de lei. ”În cursul lunii mai 2013, numitul Badea Alexadru, patronul firmei Coral Impex, societate care se ocupă de dezinsecția unităților de învățământ din județul Cluj, a avut o întâlnire cu președintele Uioreanu Horea când au stabilit că, pentru prestațiile deja efectuate la cele șase școli aflate în subordinea CJ Cluj, în valoare de 130.00 de lei, să fie efectuate plăți de către consiliu”, le-a mai spus Răzva Pop procurorilor DNA Cluj.

 

Pe listă apare și milionarul din Dej, Ioan Tecar, care deține firma SAMUS, câștigătoarea unor licitații pentru repararea drumurilor județene. Citiți mai jos detalii despre ”contribuția” lui Tecar.

 

Fiul unui milionar al Clujului îi ducea plicul cu bani lui Horea Uioreanu! Tatăl acestuia asfaltează drumuri pe bani publici - EXCLUSIV

 

Pe listă mai apar nume deja cunoscute, Vasiel Pogăcean, patronul firmei Sinai, care a beneficiat de lucrări publice în zona Bonțida. Acesta plătea un comision de 10 - 15% din contracte pentru a putea încasa mai repede banii pe lucrările efectuate.

 

Pe lista celor care i-ar fi dat bani lui Uioreanu este și Eugen Vereș, patronul firmei Brantner Vereș.

 

În baza unei relații dintre președinte li numitul Vereș Eugen, patron al firmei Salprest Servicii Ecologice, acesta din urmă a remis lui Uioreanu Horea prin intermediul meu suma de 10.000 de lei în 18.07.2013, la sediul firmei sale din Piața Mihai Viteazu și în data de 09.09.2013 tot suma de 10.000 de lei, baii fiindu-mi înmânați în mașină în apropierea sediului CJ Cluj. Nu cunosc ce înțelegeri au avut loc între cei doi”, a mai spus Răzvan Pop.

 

Chiar și celebrul Dumitru Samson, fiul fostului ministru de la Apărare, Teodor Atanasiu trimis în judecată pentru fraudele din timpul referendumului din data de 29 iulie 2012, pentru demiterea președintelui Băsescu, a primit contracte de la Uioreanu.

 

Cunosc faptul că Samson Dumitru a negociat cu Uioreanu Horea în toamna anului 2013 obținerea contractului de curățenie de la Aeroportul Cluj, contract care a fost atribuit societății Exclusiv Catering deținută de Noisa Dragoș, un apropiat al lui Samson. De contract a fost interesat și Vereș Eugen însă Uioreanu i-a propus să subcontracteze de la Exclusiv Catering”, a mai povestit Răzvan Pop.

 

Samson a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze, în cadrul referendumului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

 

El le promis și oferit importante sume de bani unor interlopi: Tudorel Nica, Constantin Sebastian Biţu, Cristian Bogdan Măgurean, Nicuşor Ştefan Hanzi în scopul de a-i determina pe alegători să voteze în cadrul referendumului. Aceștia sunt cercetați pentru complicitate la infracţiunea de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase.

 

De asemenea, s-ar mai fi primit bani și de la directorul firmei UTI. Acesta nu i-a dat baii lui Răzvan Pop, ci lui Ioan Petran, consilier județean PNL Cluj, trimis și el în judecată în dosarul de corupție în care cap de afiș este Horea Uioreanu.

coral1_1_1.jpg
11-7-2014, 17:53
13 vizualizări
11 comentarii
eu22-6-2015, 12:42
si la pitesti sa investigheze cineva aceasta firma,deoarece secretara lui pendiuc este sora celei ce conduce coral in pitesti.oricum calitatea este praf,fac presiuni la terte firme, ca alte firme de profil nu au licente sau autorizatii etc.,bai oricum miroase rau cand aud de firma asta s-o verifice cineva si sa rezilieze contractele obtinute,ca oricum nu poate sa participe o firma normala corecta la o licitatie deoarce nu se incadreaza la caietul de sarcini de ordinul milioanelor de euro,este clar ca nicoidata o firma normala nu va putea sa castige o licitatie.Sper ca Dna-ul sa caute si la pitesti despre coral.
ACAB13-7-2014, 13:34
da tovarasu rus, rus ioan cat a primit?!?! cat a primit securistu?! ca nu misca nimic in judet fara aprobarea lui foutul in muma masii de mafiot sugatoare a Poporului si a tarii!!!!!
ratuta12-7-2014, 14:40
de astia care iau si care dau mita nu scapam in veci cu codul penal de acxuma ar trebui un hitler sa i gazeze astia sant mai rai ca si jidani
qwqwqqq12-7-2014, 14:06
la puscarie cu ei .....ce ma bucurrr ....sa plateasca toti !!!!!!
LIGA ANTI MAFIE12-7-2014, 15:26
UN SINCER BRAVO PENTRU TOTI CEI CE S-AU OPUS SI SE OPUN SISTEMULUI TICALOSIT PERPETUAT DE TOATE GUVERNARILE DE DUPA 1989 PRIN TOLERAREA SI COMPLICITATEA CU FRATIA SECURITATII!!

Bravo pentru Oleleu, Gaci, Lapusan, Salanta, Ratiu, Petean ,Iliescu, Stefan, ILea Stiri de Cluj, Cotidianul Transilvan, Clujust, Iliescu, DNA, O parte dintre judecatori si o parte din serviciile secrete !

Prin tot ceea ce ati facut , sau faceti acum sunteti UN EXEMPU CARE TREBUIE URMAT DIN ORAS IN ORAS , DI OM IN OM DE LUPTA IMPOTRIVA SISTEMULUI TICALOSIT!

UNITI , IMPREUNA CU MULTI ALTI CARE AZI SUNT TACUTI SI ALATURI DE CEI CE VEGHEAZA ZI SI NOAPTE O SA DECAPITAM PENTRU TOTDEAUNA , DUPA 25 DE ANI CEA MAI MARE PLAGA A ROMANIEI , FRATIA FOSTILOR SECURISTI SI NOMENCLATURISTI !!!!!

ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !!!
MAFIA de La CJ Cluj12-7-2014, 23:01
hai ma ca imi vinesa rad.
sunt un om din sistem si hai sa va spun cum sta treaba:
1. Oleleu a stiut prin intermediul senatorului PSD Cordos, care a aflat dfe la finul sau, ofiterul DNA Tatar Valentin despre ancheta derulata in derulate. Oleleu Ioan, mandat de ascultare pentru 30 de zile incepand cu data de 21 iaunaurie 2014 ora 10, mandatul a fost prelungit inca de trei ori.
In prima fază au fost adunate cateva informatii dar dintr-o data Oleleu s+a oprit, perioada coincide cu scurgerea informatiei din DNA CLuj prin intermediul lui Ttar V. via Cordos.
2. Ratiu Mariana - autorizaţia 10 din 21 ianuarie 2014, tot pentru 30 de zile, tot pentru patru luni. Din nou prin intermediul lui Oleleu, Ratiu Mariana a aflat de ancheta DNA si a inceput sa se agite ca un pepsi, dovada suint interceptarile. Tot dovada ca stia de ancheta DNA este opozitia ei energica impotriva lui Uioreanu, desi pana la acel moment, avea un cu totul alt comportament, - vezi modul de actiune privind proiectarea a zece drumuri judetene, unde Mariana R. nu s*a opus vizavi de faptul ca Uioreanu a propus schimbarea modului de actiunea pentru marirea profitului.
3. Salanta Claudiu - omul primarului Suciu din CHinteni, PSD. Cand a aflat si el de ancheta DNA a inceput sa se agite si sa faca controale cu toate ca toti din CJ CLuj stiau de faptul ca la APRON 4, Bene Ioan prin firma NApoca, derula lucrari, fara licitatie si fara autorizatie. Am uitat, din 2 aprilie 2014 Salanta apare pe lista celor ascultati.
Toti acestea pot fi foarte usor condamnati pentru complicitate la abuz in serviciu.timpul, dma si curtea de conturi va dovedi acest lucru.,
DanT12-7-2014, 3:14
Incepem sa intelegem de ce a constestat ACI-ul licitatia de la polivalenta ... pai ei aveau de dat comisionane catre USL-asi.
Miclaus sergiu11-7-2014, 20:57
Didila si Gruia Stoica, cumetrii doamnei DANA VARGA de la Gilau, autointitulata fost consiliera a fostului Prim-ministru Taricianu si actul membra Pln cluj! Unde dai si unde creapa??? Asta da combinatie, se obsearva cu ochiul liber ca DANA VARGA a facut combinatia intre Gruia Stoica,fratele lui si Pres Uioreanu
coldplay11-7-2014, 19:18
Toti tzaranoii astia ajung sa se creada chiar destepti dupa ce sug cu nesimtire banii de la buget !
Dinu11-7-2014, 19:18
La puscarie toti si confiscarea averilor!
Deia11-7-2014, 19:09
Cunosc pe cativa pe cativa din cei enumerati mai sus si nu le ajungi cu prajina la nas.Este usor sa fii arogant cand banii publici ajung usor la tine,nu te zbati ca prostimea sa ramai pe linia de plutire.

Cele mai citite ştiri din Social

300 vizualizări
21-9-2018, 12:12
Un clujean a bătut un bătrân pe stradă și apoi a urmat un ”rage road” cu mașina, sfârșit PROST» Vezi tot
197 vizualizări
21-9-2018, 15:15
CLUJ: Neatenția costă! Un copil de 1 an și 3 luni a ajuns la spital în urma unui accident» Vezi tot
94 vizualizări
19-9-2018, 22:25
Un clujean a făcut un experiment cu roșii made în Germania. Au încolțit și nu s-au stricat - FOTO» Vezi tot
86 vizualizări
21-9-2018, 10:43
Accident în sensul giratoriu de la Cora. A reușit să rateze ieșirea - FOTO» Vezi tot
77 vizualizări
21-9-2018, 10:47
Încărcătură de sare ”uitată” pe centura Apahida. Urmează amendă? - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?