Care sunt modelele pentru elevii clujeni: ”șmecherul” și ”top modelul”. Vi se pare normal?

 

Elevii clujeni au ajuns să aibă modele greșite în acest moment, lucru favorizat de indolența părinților. 

 

Profesoara Cătălina Cocan, răsplătită cu o bursă de Universitatea Cambridge, a spus că a predat și la Școala Internațională, iar acum la Şcoala ”Alexandru Vaida-Voievod”, dar că nu vede nicio diferență între cele două unități de învățământ.

 

Baza materială de care dispun părinții este diferită. Sărind peste partea materială, totul ține de dorința copilului de a învăța. Am avut un copil dintr-o familie cu 7 frați, care locuia într-o colibă și avea cele mai bune rezultate la orele mele de engleză. Nu pot să spun decât că Remus voia să învețe”, a declarat Cătălina Cocan.

 

Profesoara a precizat că îngrijorătoare sunt modelele pentru elevi, care au ajuns să spună că vor să se facă ”șmecheri” sau ”vedete”, ”pentru că ei văd că aceștia au bani. Părinții sunt foarte importanți și cei care îi îndrumă pe copii. Sunt cazuri în care le spun că nu e importantă școala și că se pot realiza și altfel. Păi dacă așa gândesc părinții, nici copiii nu vor studia”.

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a precizat la rândul lui că fetițele au ajuns să se viseze top modele. 

 

Modelul copilui este cel care i se oferă. Toate fetele vor să fie top model pentru că îți poți lua mașină de ultimul răcnet și poți merge peste tot în lume”, a declarat inspectorul general școlar Valentin Cuibus (Vezi AICI înregistrarea, la minutul 34).

Comentarii Facebook