Au fost alesi copiii care vor primi rinichii adusi la Institutul de Urologie din Cluj! Un micut in stare grava nu a fost ales pentru ca era racit - FOTO


Testele imunologice efectuate de medicii de la Instititutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj in cazul celor patru copii, chemati pentru un transplant, s-au terminat. Doi dintre ei au intrat deja in sala de operatie.

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj (IUTR), a declarat pentru Stiri de Cluj ca lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit, pentru ca unul dintre copii a venit racit si astfel a fost exclus de pe lista.

 

"Copilul care a fot adus din Italia, unde a si fost diagnosticat cu insuficienta renala, a venit racit. El era cel care ar fi trebuit sa fie transplantat, dar din pacate este racit si suntem nevoiti sa amanam pentru el interventia. Probabil va avea noroc saptamana viitoare si il vom ajuta", a spus Lucan.

Este vorba despre Menis Cristi, de 2 ani, care a venit la Cluj cu mama lui, tocmai de la Calarasi.

In urma testelor imunologice, medicii de la IUTR Cluj au anuntat ca au fost stabilit copiii care vor primi cei doi rinichi adusi de la Timisoara.

 

Foto: Vasile Filip are cinci ani si este din Baia Mare

 

Foto: Cristu Kovacs, din Harghita


Vezi AICI povestea celor patru copii si declaratiile parintilor.

Comentarii Facebook