Protest Noua Dreaptă la Consulatul Maghiar din Cluj împotriva AUTONOMIEI: ”Le facem cadou un pate Ardealul” - VIDEO


Un protest al organizaţiei Noua Dreaptă a avut loc astăzi, în faţa Consulatului Ungariei din Cluj-Napoca. Protestatarii nu sunt de acord cu autonomia cerută de maghiari.

Un grup de 15 persoane, reprezentanţi ai organizaţiei Noua Dreaptă din Cluj-Napoca, au protestat astăzi, 11 februarie, în faţa Consulatului Ungariei, împotriva separatismului maghiar şi a iniţiaitivei de autonomie cerută de reprezentaţii politici ai maghiarilor din România.

Codrin Goia, coordonatorul departamentului de propaganda Noua Dreaptă, a declarat că prin cererea meghiarilor de a primi autonomie pe teritoriul României se încalcă Constituţia României.

"Respingem orice idee de autonomie pe criterii etnice. Prin asta s-ar încălca Consituţia care prevede clar că România este un stat unitar. Facem apel la toţi reprezentanţii maghiari să nu mai promoveze această idee prin care se încalcă Constituţia", a spus Codrin Goia.

Goia a mai precizat că singurul Ardeal pe care îl vor împărţi cu maghiarii este, un pateu cu aceeaşi denumire, pe care a şi vrut să-l facă cadou consulului Ungariei din Cluj-Napoca, dar uşa consulatului nu i-a fost deschisă.

"Singurul Ardeal pe care îl vom împărţi vreodată cu maghiarii, este un pateu. Am pregătit şi un cadou pentru consulul Ungariei, dar se pare că nu vor să ne lase să intrăm", a spus Goia.

O altă problemă ridicată de către reprezentantul Noua Dreaptă, a fost faptul că, drapelul României nu este arborat la Consulatul Ungariei aşa cum ar fi fost normal.

Goia a mai adăugat, făcând referire la Primul Război Mondial, că, Ungaria, fără ajutorul României ar fi fost şi în ziua de azi un stat comunist.

"Ungaria ar trebui să fie recunoscătoare că în 1919 i-am ajutat să iasă de sub dominaţia comunistă. Dacă nu eram noi de partea lor, ajungea ca şi Coreea de Nord", a mai spus Goia

Întrebat dacă Noua Dreaptă este o continuatoare a Gărzii de Fier din perioada comunistă, Codrin a spus: "Nu ne considerăm nişte continuatori. Dar e drept că o parte din ideologiile noastre sunt preluate şi din ideologia Gărzii de Fier, dar şi din ideologiile unor persoane de cultură din România".

Comentarii Facebook