rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Primăria Cluj-Napoca va ”angaja” un robot, dar are probleme elementare de informatizare

   

Emil Boc va ”angaja” la Primăria Cluj-Napoca un robot-funcționar public virtual, dar instituția are probleme elementare de informatizare.

 

Spre exemplu, Primăria Cluj-Napoca emite actele de identitate, dar solicită prezentarea acestora în original și în copie, pentru operațiuni simple. În țări cu adevărat informatizate, acest lucru este realizat printr-o simplă accesare a unei baze de date. 

 

De ce, pentru a obtine un document de la Primarie, este nevoie pe langa prezentarea documentului de identitate in original, si de o copie a acestui document care, surpriza - este emis chiar de primaria Cluj-Napoca ? Chiar si in aceasta situatie absurda - de ce in cadrul primariei nu este nicaieri posibilitatea de a face o copie?”, întreabă, retoric, un clujean.

 

Primarul Emil Boc i-a asigurat pe clujeni în repetate rânduri că nivelul de informatizare al Primăriei este mult peste cel al altor administrații din România. 

 

Ultima găselniță este robotul Antonia, care va începe lucrul la Primăria Cluj-Napoca în circa 6 luni. ”Vom avea o locaţie, unde un funcţionar public virtual, un robot, va fi 24 de ore din 24 la dispoziţie pentru a primi cereri virtuale şi pentru a putea face plăţi cu cardul şi vei putea 24 de ore din 24 să mergi la o locaţie a primăriei în care vei avea în faţa ta un funcţionar public virtual cu care vei putea interacţiona prin mijloacele tehnologiei, inclusiv prin plata cu cardul a impozitelor şi taxelor locale. Nu mai trebuie să mergi în timpul orelor de program. Încercăm să ţinem şi noi pasul cu oraşul care e un oraş viu, dinamic, digital”, a spus Emil Boc.

---------------

UPDATE

 

Municipalitatea precizează că robotul Antonia va fi exact cel care va verifica actele în baza de date a Primăriei, fără să mai fie nevoie de prezentarea acestora.

22-3-2018, 11:19
69 vizualizări
22 comentarii
Antonia.23-3-2018, 14:57
Eu sunt. Astept, din acest moment la aceasta linie răspund NON stop, moca,celor care denigrează Clujul , clujenii sau primarul nostru iubit. E singurul care-a mai rămas, daca nu suntem uniți gasca ni-l face dispărut.Aloo, Aloo sunt informații ca mai avem vreo câteva ore pana sa ne faca bube dulci exterioare. Lui TISE deja i-au facut dar mai interioare.Robotul e aici ,la datorie, pt d-voastră.
BOC,președinte.
TISE primar.
Basescu,premier.
Morar,DNA.
Tot eu 23-3-2018, 17:31
Am fost deja anunțat ca voi plăti de-mi s-ar capacele,daca nu ies de aici.
Sile22-3-2018, 18:02
Pe cat pariem ca si acesta Antonia va costa cat Centura Metropolitano Galactica si nu va functiona niciodata? Cam ceva in gen Tiketing, care mai mult va incyurca decat descurca.
@Sile23-3-2018, 3:47
Pe cat pariem ca tu vei lua continua sa iei mooie, ca de obicei?
@@sile23-3-2018, 5:30
Extraordinara exprimare!
Din cauza orei?
Ai vrut ma-tii sa-i transmiți ceva? Acum in post?
Sigur regreta ce pocitanie a rahațit....
Sile23-3-2018, 6:21
M-am obisnuit stimate domn, ma gandesc cu groaza ca asemena ipochimeni, pur si simplu decerebrati si fanatizati sa faca legea in Cluj si dupa cum pare au sanse. Clujul cultural, universitar, Capitala ....
@Sile23-3-2018, 7:09
Te poți uita in oglinda, in afara de modificările plasticienilor care te dau de gol ,ce vezi? Nu ți-e rusine adorabile și stimate domn, fata ți-ai schimbat-o acum , dar năravul nu?
Eu23-3-2018, 7:34
Ultimul mesaj (de sus) este dedicat @@Sile , nu lui Sile -atenție!
Sile23-3-2018, 9:39
Si care-i naravul acela, adica fata a doua? Ca nu suport prostii si lingaii, ca doresc un oras respirabil, unde banul sa fie folosit spre binele clujenilor? Ca m-am saturat de minciunile gen Metrou, Somes cu Feribooturi, Aqua si Jurasik parc, si alte baliverne? Cand vad bani risipiti pe chermeze si zilele pastailor su solisti pe bani grei si pe de alta parte Primaria se vaita ca nu are bani, cand alte orase cu bugert de 1/3 din al nostru reusesc sa se transforme in comori adevarate iar la noi mai pica inca tencuiala de pe cladirile istorice si nu numai, cand altii absorb fonduri europene cu ghiotutura si Clujul Zero? Ar fi mai multe dar cam atat pe astazi si nu o sa-mi inchida gura nimeni, cu atat mai putin limbricii de serviciu, niste nulitati pestilentiale.
@ Sile23-3-2018, 13:43
Asta-i tot ce poti? Cam putine argumentele tale...
Sile23-3-2018, 14:54
Aroande, aroande, sa nu crezi matale ca-s vreun mosneag pricajit, comunist sau arhaic, festivitatile astea de atras mustele , cand stau ghertoii cu paharul cu bere in mana si topaie pe ritmuri de Tamas sau Andra e binevenit, inca de pe vremuri antice prostimea avea respectul ei, in arene erau gladiatori, animale, soldati, nimfe, bacante, etc si bautura multa, ca pentru vulg, dar sa faci asta intr-un oras in care problemele sunt cat PRC, sa minti ca totul e Smarth, ca suntem centrul universal al bla bla bla, culturalo- universitar, al sportului si navigatiei maritime si oceanice e prea de tot. Vrei niste probleme reale? Traficul e ceva infiorator, cu toate benzile dedicate, blocajele sunt evidente, ajungi cu autobuzul pana intr-un loc si gata, acolo pe banda dedicata stai dupa carnatul de km intregi, undeva e un dop. Lipsa parkingurilor, in cartiere in special a devenit horor sa nu putem circula pe trotuare iar cei care locuiesc la case isi lasa masinile in strada sa nu le fie ocupat accesul in curte. Intersectiile toate sunt blocate, se circula pe un singur sens, adica pe marcajul ce ar trebui sa separe sensurile, bulevarde intregi cu masini care ocupa cate o banda de circulatie pe sens, lipsa pasajelor pietonale care genereaza stagnari ale circulatiei, proasta sau criminala organizare a circulatiei cu acces la stanga prin preajma giratoriilor, lipsa acuta de pasaje auto, jale la Portelanul si Taietura Turcului, lipsa alternative de ocolire, vehicule grele printre masini, asta genereaza noxe pe care tot clujenii le inghit , orasul fiind asezat intr-o vale noxele persista, constructii de cartiere intregi fara judecata, fara a se asigura acces, doar pe strazi inguste, vezi Buna Ziua, nu mai vorbesc de zona hiper centrala Constanta nPloiesti unde ulitele nu pot prelua traficul generat de locatarii si angajatii din blocurile recent construite si aprobate pe cumetrie, etc, etc.
Antonia.23-3-2018, 15:02
Continuați. Asta știam.Nu cred , dar esti.Ai uitat , besinos.
Sile23-3-2018, 16:09
Antonie, ti-ai luat bonul de masa in avans si l-ai dat pe vodca? Ori Nutella a fost otravita.
Antonia.23-3-2018, 16:19
Sile, fi drăguț. Ești pe lista, ești primul”marcat”.
Fiind primul in coteț ai prioritate la laturi. Pofta .
@ Sile24-3-2018, 2:45
Mai sile, iar imi bat pwula de fata ta si tu repede iar ai pus botul! Ai venit iute sa ma lingi in fund, iar nu m-ai recunoscut. Mno nu esti tu un cretin adevarat? Mi-e si mila de tine...
Flo22-3-2018, 14:24
Ce "salariu" va aveaAntonia? Cel mediu din primarie?
vasile22-3-2018, 12:46
hai sa nu fim carcotasi. logic ca sunt foarte multe probleme, dar de ce carcotim cand se incearca rezolvarea cate uneia din ele?
Horea22-3-2018, 12:35
Mie mi-au cerut dovada de spatiul la schimbarea buletinului in conditiile in care ei au baza de date la Taxe si impozite locale unde figureaza proprietarii de imobile. Am dus un extras de CF obtinut online de pe portalul Agentiei Nationale de cadastru si publicitate imobiliara si mi-au cerut sa-l legalizez la notar sau sa duc contractul de vanzare cumparare care, specific, are 10 ani vechime. Un extras CF obtinut online nu are valoare la primarie :-)
Bocian22-3-2018, 12:48
De aceea e nevoie de robot, interpretările dispar, precum și comentariile jignitoare la adresa lui Boc și al clujenilor .
Bocila22-3-2018, 12:16
Foarte bine ca pune un robot sa le răspundă pe măsura, in caz contrar fac eu acest servici, gratis. Răspund și găștii care vor sa-l dea jos pe Boc și Tise.
Ion A.23-3-2018, 2:26
pe astia doi ar trebui sa-i dea jos DNA-ul, daca ar fi cu adevarat un parchet anticoruptie si nu o maciuca sorosista
Bade Vasile23-3-2018, 5:33
Cu drag te așteptăm , cu ceva sa-i agățam.Da vezi, Ionele, concret.

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

608 vizualizări
14-10-2018, 14:37
Elena Udrea ar colabora cu FBI și toarnă ce știe din timpul guvernării PDL» Vezi tot
445 vizualizări
15-10-2018, 10:38
Undă verde din partea premierului Dăncilă pentru OUG de modificare a legilor justiției» Vezi tot
306 vizualizări
14-10-2018, 14:43
SONDAJ: Iohannis şi Tăriceanu s-ar bate în turul II pentru prezidenţiale. Unde ar fi Dragnea» Vezi tot
284 vizualizări
12-10-2018, 14:05
Un judecător clujean se poate pensiona la 42 de ani: Statul mă plătește mai bine dacă stau acasă» Vezi tot
264 vizualizări
15-10-2018, 17:19
Dragnea, direct favorizat de OUG pe legile justiției. Un procuror din dosarul Tel Drum, dat afară din DNA» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?