Pretul stadionului municipal "Cluj Arena" a crescut cu 8,9 milioane de euro!

 

Consilierii judeteni Cluj au aprobat proiectul de majorare a costurilor de construire a stadionului municipal "Cluj Arena" cu 8,9 milioane de euro.

 

Consortiul ACI, constructorul arenei, a solicitat majorarea pretului cu 14 milioane de euro pentru a acoperi cheltuielile suplimentare cauzate de lucrarile solicitate in plus.

 

Comisia din cadrul Consiliului Judetean Cluj, care a analizat cererea, a evaluat punct cu punct solicitarea ACI si a negociat preturile cerute, ajungandu-se la suma de de 8,9 milioane de euro.

 

Consilierii judeteni au votat modificarile in sedinta de miercuri, 15 decembrie. Consilierul PSD, Dan Canta, a cerut in plus montarea unei balustrade care sa asigure securitatea spectatorilor.

 

Stadionul municipal "Cluj Arena" a fost evaluat la inceput la 27 de milioane de euro, iar presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a clamat in repetate randuri ca pretul nu va creste. Proiectul initial nu a inclus, insa, pista de atletism, noctura sau tabela electronica, astfel ca, indirect, pretul era de asteptat ca va creste, chiar daca pana acum nu s-a spus nimic oficial.

 

Decizia de majorare a pretului cu 8,9 milioane de euro a fost aprobata cu unanimitate de voturi.

 

Comentarii Facebook