PDL Cluj cere demisia deputatului Steluţa Cătăniciu. ANI o acuză de conflict de interese

 

PDL Cluj cere demisia deputatului PNL Cluj, Steluța Cătăniciu, acuzată de ANI de conflict de interese după ce a fost consilier local în Cluj-Napoca și a apărat în instanță o firmă care primea fonduri publice. 

 

Atitudinea doamnei avocat Cătăniciu Steluţa Gustica de a ignora cu bună ştiinţă prevederile legale referitoare la încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă este nedemnă pentru un reprezentant al cetăţenilor în Parlamentul României. Astfel, fostul consilier local al municipiului Cluj-Napoca, actual deputat, ignorând prevederile legale, a votat în forul deliberativ din care făcea parte în favoarea unei firme care îi asigura un venit considerabil în baza unui contract de consultanţă juridică, încheiat ulterior.

 

Această sfidare a prevederilor legale este cu atât mai gravă cu cât vine din partea unei persoane care ar trebui să vegheze la respectarea legii şi care, de-a lungul timpului, în mod fals a pozat într-un apărător vehement al justiţiei. Este ruşinos că doamna avocat a înteles atât de puţin din tot ceea ce înseamnă activitatea juridică şi a profitat de calitatea de consilier local în vederea obţinerii în mod fraudulos a unor sume de bani. Din păcate, se pare că acest tip de comportament este ridicat la rang de virtute de reprezentanţii Uniunii Social Liberale”, se arată într-un comunicat PDL.

 

Atitudinea iresponsabilă a doamnei avocat Steluţa Gustica Cătăniciu o descalifică atât ca avocat cât şi ca reprezentant al cetăţenilor în administraţia locală şi centrală! Poate că nici demisia nu ar fi suficientă pentru jignirile aduse clujenilor prin atitudinea domniei sale. Aceştia au creditat-o prin votul lor să îi reprezinte iniţial în Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, iar apoi în Camera Deputaţilor. Pentru doamna deputat însă, toate aceste funcţii nu au fost decât pârghii pentru dezvoltarea propriilor afaceri”, se mai arată în documentul citat.

 

Deputatul Steluța Cătăniciu nu a avut nicio poziție publică în acest scandal care ar putea să o coste funcția de parlamentar.

 

Deputatul Steluța Cătăniciu, cercetat de ANI și acuzat de conflict de interese. Centra și dădea cu capul în Consiliul Local Cluj-Napoca

Comentarii Facebook