Ceartă pe buget în Consiliul Județean între PDL și PNL. Pe ce vor fi cheltuiți banii noștri

 

Consilierii județeni PDL au protestat la votarea bugetului Consiliului Județean Cluj, reclamând faptul că nu s-a făcut o consultare publică și au fost alocați bani numai spitalelor agreate de PNL și PSD.

 

Bugetul aprobat cu 23 de voturi pentru are o valoare de 700 de milioane de lei, cu circa 79 de milioane de lei mai mare decat anul trecut.

 

Împărţirea bugetului:

 

Pentru investiții - 284 de milioane sunt alocate investiţiilor

Centrului de deşeuri - 143 milioane lei

Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca - 61,4 milioane lei

Drumurilor judeţene - 48 milioane lei

Modernizarea drumului turistic IC-Ponor - 22,1 milioane lei

Proiecte europene - 14,2 milioane lei

Pentru exproprieri - 11,7 milioane lei

Infrastructură spitale - 6,6 milioane lei

Parcuri industriale - 6,2 milioane lei

 

Au fost și schimburi de replici dure între consilierii opoziției și executivul Consiliului Județean Cluj.

 

Pe site a fost prezentat numai bugetul consolidat. Nicio altă informare. Am primit numai vineri seara lista de investiții, pe email, după 19.00 seara”, a reclamat Alexandru Coroian, liderul consilierilor PDL.

 

Am făcut o consultare. Totul a fost postat pe site și v-ați fi putut exprima punctul de vedere”, a precizat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

Alexandru Coroian a reclamat și faptul că s-au alocat bani la spitale pe criterii politice. ”Este clară politizarea acestei alocări de fonduri. S-au alocat bani numai pentru spitalele unde au interes cei de la Consiliul Județean”, a spus Coroian.

 

Am dat totuși bani la Spitalul Clujana ca să își poată plăti datoriile, 660.000 de lei. Mie îmi pare rău că Primăria și Emil Boc nu au grijă de singurul spital pe care îl au în subordine. Vis-a-vis de celelalte investiții, sunt orașe precum Turda și Huedin care trebuie să își susțină aceste spitale”, s-a apărat Horea Uioreanu.

 

Opoziția din Consiliul Județean a propus alocarea sumelor de un milion de lei pentru Spitalul Clujana (a primit 660.000 de lei), 500 de mii de lei pentru cel din Turda și 300.000 de lei pentru cel din Huedin.

Comentarii Facebook