Clujul va avea un studio unde pot fi turnate filme. Construcția va fi pe Dealul Lomb

 

Primarul Emil Boc a anunțat că licitația pentru construirea unui centru cinematografic pe Dealul Lomb a fost adjudecată la suma de 42 de milioane de lei.

 

Construcția se va întinde pe cinci corpuri de clădire și va fi realizată de RDV Construct şi Valve International.

 

16 firme au participat la licitația pentru proiectul european CREIC, dovadă de încredere în Primăria Cluj-Napoca și de transparență, adjudecarea licitației permițându-ne să mergem mai departe cu acest proiect.

 

Vom începe construcția Centrului Regional de Industrii Creative și IT care va dinamiza mediul economic clujean, oferind sprijin pentru dezvoltarea diferitelor sectoare de afaceri, de la domeniul cinematografiei până la IT. 

 

Clujul este recunoscut ca centru al industriei cinematografice iar Primăria Cluj-Napoca urmărește, dincolo de sprijinirea festivalurilor de talie internațională precum TIFF sau Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, să susțină dezvoltarea producției cinematografice în municipiul nostru. CREIC va include facilitățile necesare pentru desfășurarea acestor activități și sperăm ca, pe termen lung, să putem vorbi de un adevărat Buftea de Cluj”, a spus Emil Boc.

 

Centrul va avea cinci corpuri de clădire, fiecare cu patru etaje. De asemenea, va exista un studio de film, zone pentru producția media, dar și atliere de creație și un parking.

 

Finanțarea centrului ”Buftea de Cluj” este asigurată din fonduri europene.

 

Citește AICI și alte articole pe aceeași temă.

Comentarii Facebook