Cioloș, denunțat la DNA pentru abuz în serviciu și înșelăciune, privind achiziționarea ”Cumințeniei Pământului”



PRU anunțî că îl denunță la DNA pe premierul Dacian Cioloș, pentru abuz în serviciu şi înşelăciune, în legătură cu achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia Pământului".

"Am venit să depunem un denunţ penal în numele Partidului România Unită împotriva premierului Dacian Julien Cioloş pentru infracţiunea de abuz în serviciu, înşelăciune, în speţa numită Cuminţenia Pământului. Ştim că au fost nişte evaluări, făcute de experţi au spus prima dată 800.000, apoi 1.200.000, două milioane, trei milioane, ultima evaluare a fost cinci milioane (de euro, n.r.). Iată că Guvernul Cioloş a cheltuit 11 milioane de euro din banii românilor pentru o operă de artă care oricum era în patrimoniul naţional şi nu putea fi scoasă din ţară", a declarat, vineri dimineaţă, Bogdan Diaconu, preşedintele PRU, înainte de a intra în sediul DNA, potrivit realitatea.net.

Totodată, deputatul Sebastian Ghiţă, membru PRU, a susţinut că achiziţionarea operei ”Cuminţenia Pământului” din bani publici, cu cinci sau cu 11 milioane de euro, ”poate fi startul unui nou ANRP”.

"Aşa cum am văzut jefuirea românilor cu Fondul Proprietatea şi cu retrocedarea clădirilor şi terenurilor, aşa ne vom trezi şi cu retrocedări, cumpărări de opere de artă la preţuri supraevaluate, ori asta noi nu prea ne permitem cu banii pe care îi avem în România", a spus Ghiţă.

Sculptura ”Cumințenia Pământului”, a lui Constantin Brâncuși, va fi achiziționată de statul român și expusă la Muzeul Naţional al Satului ”Dimitrie Gusti”, din Bucureşti.

Comentarii Facebook