Când se dă în folosință parcul mare din Apahida. Copiii vor avea o surpriză la începutul lunii iunie - FOTO


În luna noiembrie a anului trecut, Primăria comunei Apahida a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a Parcului central din Apahida. La acel moment, lucrările erau programate a fi finalizate în luna mai 2024. Am vorbit cu primarul Grigore Fati despre caracteristicile proiectului și despre data de finalizare a acestuia. 

Rep: Rămâne data anunțată pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a parcului?

Grigore Fati: Da. Așa cum am anunțat în toamnă, planul nostru este acela de a sărbători la 1 iunie Ziua Copilului și în noul parc din Apahida. Companiile angajate pentru această lucrare sunt în graficul de lucrări, au terminat partea de intervenții subterane pentru rețele și momentan lucrează la căile de acces și pregătesc montarea viitoarelor complexe de jocuri, bănci și alte dotări publice.

WhatsApp Image 2024-05-07 at 12.17.49 (1).jpeg

Rep: Ce tipuri de lucrări presupune această modernizare?

Grigore Fati: Proiectul prevede amenajarea spațiilor verzi, construirea de noi căi de acces, dotarea cu echipamente de joacă pentru diferite grupe de vârstă, echipamente fitness, lucrări de împrejmuire, lucrări de instalații electrice și de apă-canal. Toată suprafața va avea iluminat public nou și va fi supravegheată de un sistem performant de camere video.

WhatsApp Image 2024-05-07 at 12.17.50 (1).jpeg

Rep: Știu că v-ați propus modernizarea și a altor spații verzi. Cum merg lucrările la celelalte proiecte?

Grigore Fati: La intrarea în Câmpenești am modernizat locul de joacă din fața Creșei “Voinicel”. La Apahida mai modernizăm locul de joacă de lângă biserică, la Sânnicoară construim un teren sintetic de fotbal cu nocturnă și un loc de joacă, la Dezmir terminăm săptămâna viitoare modernizarea locului de joacă de lângă școală, iar la Corpadea și Pata pregătim achiziționarea și montarea unor ansambluri noi de joacă pentru copii.

WhatsApp Image 2024-05-07 at 12.17.49 (2).jpeg

Lucrările de modernizare ale Parcului central din Apahida sunt executate de asocierea formată din RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. și SPORT PLAY SYSTEMS S.R.L. și au o valoare de 2.444.578,12 lei. 

Comentarii Facebook