Vor să distrugă și lacul Someșul Cald, din Gilău. Apare un complex turistic cu vedere la apă


Un complex turistic cu vedere la lacul Someșul Cald, din Gilău, a fost discutat de urbaniștii de la nivelul Consiliului Județean Cluj. 

Acum se discută elaborarea unui PUZ, pentru realizarea acestui complex turistic pe o parcelă de 6.000 de mp.

Accesul la acest teren se face de pe DJ107P. Acolo se dorește construirea de căsuțe de vacanță, zone de agrement cu grătare și ciubăre, parcare și alte utilități. 

Se propun astfel, o serie de construcții pavilionare care se orientează înspre Someșul Cald, formând diverse legături vizuale cu contextul, dar și spațiale între acestea. Propunerea se folosește de panta terenului actual, unitățile de cazare fiind amplasate dispersat pe teren. Se optează pentru câte o șarpantă în două ape pentru fiecare unitate, astfel, ansamblul, caută să se integreze în specificul local. Este utilizat lemnul pentru fațada exterioară a construcțiilor, un material potrivit pentru ambianța rural-locală”, spun arhitecții.

Proiectul lor a primit un aviz favorabil, dar problema este că drumul de acces pe care l-au propus beneficiarii nu se poate realiza. Totul se va discuta la următoarele ședințe al Comisiei de Urbanism a Consiliului Județean Cluj.  

Comentarii Facebook